Marokkansk tomatgryte med kikerter
Karbohydrater: ca 36 gram per porsjon (gitt at oppskriften gir fire porsjoner)
Hvorav fiber: ca 11 gram
Gryteretter gir ekte hjemmekos på hustrige kvelder. Denne smakfulle retten varmer godt, og er et supert alternativ hvis du vil prøve deg på en vegetarisk middag!
En oppskrift på en gryterett som denne kan enkelt varieres veldig avhengig av hva slags krydder du bruker. Vil du ha en indiskinspirert gryte i stedet for, kan du bytte ut krydderne i denne oppskriften med 1 ss garam masala, eller liknende indisk karri-krydder.
PRØV OGSÅ: Selleri- og gulrotsuppe
Ingredienser
4 porsjoner
2 gule løk
4 fedd hvitløk
1/2 chili
2 paprika
15 cherrytomater
1 ts tørket koriander
1 ts tzatar / basilikum / oregano etc
1 krm spisskummin
1 krm kanel
2 bokser hakkede tomater
2 bokser kikerter (ca 3,5 dl)
ca 100 ml grønnsakskraft
1 ts eplesidereddik
olje til steking
Til servering:
- fersk persille/koriander
- yoghurt naturellrømme/fetaost
PRØV OGSÅ: Gryterett med sopp, kål & rotgrønnsaker
Fremgangsmåte
Stek finhakket løk, hvitløk og chili gyllent i olje i bunnen av en gryte. Tilsett finhakket paprika, krydder og cherrytomater, sammen med honning og eddik. La det surre noen minutter til, før du tilsetter grønnsakskraft, hakkede tomater og kikerter.
La gryta småkoke i minst 20 minutter, men gjerne lengre. Smak til med krydder og server med ønsket tilbehør.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.