Knekkebrød med havre og chiafrø
Karbohydrater per stykk: ca 15 gram. Hvorav 4,9 gram fiber
Disse knekkebrødene er rike på fiber fra havre og frø, og vil bidra til en jevn og balansert blodsukkerstigning.
Knekkebrød er enkelt å lage selv. Det er også supert å ha tilgjengelig for en rask frokost, lunsj eller til kvelds. Og denne varianten holder deg også mett lenge.
Spis knekkebrød med ditt favorittpålegg. Jeg liker de aller best med gulost og avocado!
LES OGSÅ: Bli en surdeigsbaker du også
Ingredienser
- 12 stk
- 4 dl havregryn
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl linfrø
- 1 dl solsikkekjerner
- 1 dl gresskarkjerner
- 3 ss chiafrø
- 1 krm salt
- 4-5 dl vann
LES OGSÅ: Crispy glutenfrie nøttekjeks
Fremgangsmåte
Vend sammen alle ingrediensene i en bolle. Deigen skal være ganske fast. La gjerne deigen stå i ca. 10 minutter slik at frøene får svellet litt.
Bre så deigen utover en plate kledd med bakepapir. Bruk en slikkepott for å få den jevn og passe tynn.
Stek på 180 grader i 30 minutter. Ta ut platen og del opp ruter til ønsket størrelse. Sett så platen tilbake i ovnen og stek videre i 10-15 minutter.
Avkjøl og oppbevar i tett boks. Holder seg fint i opptil en måned.
LES OGSÅ: Grovt bananbrød med havre og valnøtter
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.