Sjokolademarquise med espresso – med video!

Sjokolademarquise med espresso – med video!

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 16.06.16 | Sist redigert: 26.09.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: ca 15-20 g per 100 g, men merk at innholdet av karbohydrater vil variere etter hvilken type sjokolade og hvilke søtningsmidler du velger.

Sjokolademarquise er en velsmakende og lekker dessert som kan gjøres helt sukkerfri.

Sammenliknet med andre sjokoladedesserter vil du kanskje merke at denne kan være ganske snill med blodsukkeret.

Annonse

Dette er en dessert som er rimelig lett å lage, men for å gjøre det enda litt enklere for deg har vi laget en video som viser deg trinn for trinn hvordan du går frem. Du finner videoen nederst i saken.

Tips! Bruk steketermometer når du varmer eggeplommer, så har du bedre kontroll på temperaturen.  

PRØV OGSÅ: Panna cotta med lime

sjokolademarquise

Foto: Roche

Ingredienser

3-4 porsjoner 

2 eggeplommer
2 ½  dl fløte
30 g sukrin gold
100 g sjokolade (minst 70 %, gjerne sukkerfri)
1 ss sterk espresso
2 ss agavesirup (evt. andre søtningsmidler)

Annonse

PRØV OGSÅ: Sjokoladeterter – oppskrift uten mel og sukker

Fremgangsmåte

1. Ha eggeplommer, ½ dl fløte og sukrin i en gryte og varm det opp på middels varme til det begynner å tykne. Temperaturen skal ligge på rundt 70 grader, og bør ikke overstige 85 (da blir det fort eggerøre). Bruk steketermometer, og hvis du ikke har det er det bedre å varme for lite enn for mye. Rør hele tiden.

2. Smelt hakket mørk sjokolade i den varme blandingen. Bland inn agavesirup og espresso.

3. Når sjokoladeblandingen er avkjølt vender du inn pisket krem med en slikkepott (forsiktig slik at du ikke slår luften ut av kremen). Ha i passe former og avkjøl.

Under kan du se en video av hvordan du lager deilig sjokolademarquise.

Perfekt til neste gang du får gjester, kanskje?

PRØV OGSÅ: Deilige bringebærpletter

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
1/5 1 tilbakemelding
Del: