Kokos-granola

Kokos-granola

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 10.03.16 | Sist redigert: 05.11.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: ca 28 gram per 100 gram granola

Et glass med hjemmelaget granola er perfekt å ha stående til travle morgener når du trenger en rask, næringsrik óg velsmakende frokost.

Annonse

Fordelen er også at den er såpass mettende at den holder deg gående til lunsj.

Denne frokostblandingen smaker nydelig, og du får i deg en god dose fiber, samt sunne fettsyrer fra nøtter og frø. Den kan spises med både melk og yoghurt, eller rett og slett som snacks rett fra glasset! Topp gjerne med ferske bær eller et sukkerfritt syltetøy for en fin frokostvariant.

Kokos-granola holder seg bra i flere uker, så du kan like gjerne lage mye når du først er i gang. Jeg kan love deg at denne får bein å gå på! Spis med ønsket tilbehør – gresk yoghurt og bær er helt nydelig!

PRØV OGSÅ: Superfrokost – bokhvetegrøt

hjemmelaget kokos-granola

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Ingredienser

Oppskrift til 1 stort glass

Annonse

5 dl store havregryn
2 dl hakkede mandler
1 dl tørket kokosflak
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl gresskarkjerner
1 klype havsalt
1 ss kanel
2 ss smeltet smør / solsikkeolje / kokosolje
1 dl varmt vann
2 ss søtning etter ønske, sukrin gold etc

PRØV OGSÅ: Müslibarer med peanøttsmør

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Bland sammen alle tørre ingredienser i en bolle.

3. Smelt smør eller kokosolje (hvis du bruker det) og løs opp søtningen i det varme vannet. Bland olje/smør med vann, og hell væsken over i det tørre. Vend godt sammen slik alt blir fuktig.

4. Fordel blandingen på et brett, og stek i ovnen i 10-15 min på 200 grader. Det kan være lurt å vende litt på massen underveis, så det ikke svir seg. Granolaen er ferdig når blandingen er tørr og gylden.

5. Avkjøles før du heller den over i et tett glass eller en boks.

PRØV OGSÅ: Blå frokost-smoothie med havregryn

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
2.3/5 3 tilbakemeldinger
Del: