Gul curry med torsk, potet og ananas
Karbohydrater per porsjon: 29 gram
Fiber per porsjon: 5 gram
Gul curry med torsk gir meg sterke assosiasjoner til Thailand og er etter min mening den perfekte middagsretten når du trenger litt tropiske vibber i vintermørket.
Gryten passer de fleste former for protein, så det er uproblematisk å bytte ut torsk med din favorittfisk, kylling, eller tofu.
PRØV OGSÅ: Meksikansk gryte med kylling og bønner
Ingredienser
Til 3 middagsporsjoner trenger du:
300 gram potet
200 gram frisk ananas
1 stor rødløk
1 spisspaprika
2 fedd hvitløk
1 ss revet ingefær
1 ss soyasaus
2 ss gul currypaste
1 ss fiskesaus
1 boks kokosmelk
450 gram torskefilet
Frisk thaibasilikum
Frisk koriander
PRØV OGSÅ: Fiskegrateng med brokkoli
Fremgangsmåte
1. Skrell potet, og kutt både potet og ananas i terninger. Skjær løken og paprikaen i båter, finhakk hvitløk og riv frisk ingefær.
2. Fres ingefær og hvitløk i noen sekunder i olje i en varm panne. Tilsett grønnsakene (ikke ananas) og wok til paprikaen og løken begynner å bli litt møre.
3. Tilsett currypaste, kokosmelk, ananas, soyasaus, fiskesaus og noen blader thaibasilikum og la gryten småkoke til potetene er nesten møre.
4. Når potetene nærmer seg ferdige, legger du fisken på toppen av gryta, skrur ned varmen noe, legger på lokk og lar fisken dampe til den er fast og hvit.
5. Server gryta med frisk thaibasilikum og koriander.
Håper det smaker!
PRØV OGSÅ: Sprø kylling med soppsaus og søtpotetfries
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.