Fiskegrateng med brokkoli

Fiskegrateng med brokkoli

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 01.02.24
Karbohydrater per porsjon: 30 gram (2 porsjoner per form)

Dette er en superenkel utgave av fiskegrateng, der grønnsaker utgjør en stor del av oppskriften.

Jeg har valgt å bruke brokkoli og gulrøtter, men du kan gjerne bruke blomkål i tillegg til, eller i stedet for brokkoli.

Annonse

PRØV OGSÅ: Rød fiskesuppe med tomat og paprika

Ingredienser

2 porsjoner = en liten ildfast form

2 gulrøtter
½ brokkoli
200 g ren hvit fisk (torsk, sei, hyse etc)
ca 4 dl hvit saus
80 g revet ost
salt + pepper

Hvit saus:

2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
½ ts pepper
½ ts karri

Annonse

PRØV OGSÅ: Meksikansk gryte med kylling og bønner

Fremgangsmåte

Begynn med å lage den hvite sausen. Smelt smør, pisk inn mel og spe med melk mens du rører jevnt. La sausen tykne, og smak til med krydder.

Skrell gulrøtter og riv på et rivjern. Del brokkoli i små buketter, og vend grønnsakene sammen i den ildfaste formen.

Del fisken i biter på ca 2×2 cm og plasser i formen. Hell over hvit saus og vend sausen godt inn i grønnsaker og fisk.

Topp gratengen med ost, og bak i ovnen på 220 grader i ca 15 minutter til gratengen er gyllen.

Server med fullkornsris eller en frisk salat.

PRØV OGSÅ: Linsepastaform med mozzarella og bakte grønnsaker

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: