Rød fiskesuppe med tomat & paprika

Rød fiskesuppe med tomat & paprika

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 26.11.23
Karbohydrater per porsjon: 31 gram (gitt 3 porsjoner per oppskrift)

Denne fiskesuppen er rik på smak og et supert alternativ til klassisk hvit fiskesuppe.

Server gjerne fiskesuppen med en skive grovt brød, eller eventuelt litt fullkornsris – det er opp til deg. Topp gjerne med revet parmesan ved servering.

Annonse

PRØV OGSÅ: Bønnerisotto med squash og kantarell

Ingredienser

2-3 porsjoner

1 gul løk
1 vårløk
2 ss olivenolje
3 fedd hvitløk
1 rød chili
1/2 ts paprikakrydder
½ ts gurkemeie
1 rød paprika
20 stykk cherrytomater
1 ts honning
1 ts balsamicoeddik
2 ss tomatpuré
4-6 dl fiskebuljong
400 g hakkede tomater
1-2 dl matfløte
400 g torskefilet
100 g fersk spinat
en god neve fersk basilikum
salt + pepper

PRØV OGSÅ: Panert torsk med squash og kikertsalat

Fremgangsmåte

  1. Hakk løk og vårløk, og stek i olje i bunnen av en tykkbunnet gryte. Tilsett paprika i tynne strimler, finhakket hvitløk, chili, krydder, honning, balsamico og cherrytomater og tomatpuré og la surre videre i noen minutter.
  2. Spe på med fiskebuljongen og de hakkede tomatene, og la alt putre på middels varme i 5 minutter.
  3. Ha fløte i gryta, og smak til med salt og pepper. Vend inn fersk spinat og basilikum.
  4. Del torsken i terninger på ca 2×2 cm, og ha dem i gryta. La trekke i 4-5 minutter, og server umiddelbart.

PRØV OGSÅ: Kremet tomatsuppe med mozzarella

Annonse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: