Linsepastaform med mozzarella og bakte grønnsaker
Karbohydrater per porsjon (gitt 3 porsjoner per oppskrift): 41 gram
Denne linsepastaformen er full av bra næring, og veldig lur hvis du har rester av pasta eller ovnsbakte grønnsaker du vil bruke.
Jeg har brukt pasta av 100% linsemel, som inneholder mindre karbohydrater og mer fiber og protein enn vanlig pasta. Velg den pastaen du liker best. Du kan også gjerne bruke andre grønnsaker enn de jeg har brukt, her vil det for eksempel være godt med både ovnsbakt søtpotet, paprika, sopp og/eller squash! Server med en frisk grønn salat og et dryss parmesan.
PRØV OGSÅ: Bønnerisotto med squash og kantarell
Ingredienser
2-3 porsjoner
1 stykk aubergine
1 gul løk
200 g cherrytomater
3 fedd hvitløk
1/2 rød chili
2 ss olivenolje
salt + pepper
1 ss provencekrydder
3 ss tomatpuré
3 ss matfløte (kan byttes ut med melk eller grønnsakskraft)
en boks store hvite bønner (ca 175 g avrent)
120 g kokte pastaskruer (gjerne linsepasta eller fullkornspasta)
en ball mozzarella (125 g)
en god neve fersk basilikum til servering
PRØV OGSÅ: Gratinerte hvite bønner
Fremgangsmåte
- Del løk i strimler og aubergine i middels store biter. Finhakk hvitløk og chili. Ha alle grønnsakene i en middels stor ildfast form. Ringle over krydder og olivenolje.
- Bak formen på 200 grader i ca 30 minutter, til grønnsakene er gyllene.
- Vend inn tomatpuré, fløte/kraft, kokt pasta og hvite bønner.
- Topp formen med mozzarella i skiver og et dryss parmesan.
PRØV OGSÅ: Squashlasagne med ricotta og feta
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.