Spiced Christmas pudding med søtpotet
Karbohydrater per kakestykke: 16,5 gram
Fiber per porsjon: 5,5 gram
Spiced Christmas pudding er en kake med varme krydre og fyldig kremostglasur som gir meg skikkelig julestemning. Denne anbefaler jeg å lage nå i førjulstiden.
Her prøvde jeg å komme opp med en norsk tittel i stedet for den engelske, men pudding får jo ikke den samme betydning på norsk. Dette er en oppskrift på en mer kompakt og klebrig kake, gjerne kalt «pudding» i Storbritannia.
Jeg har brukt søtpotetpuré i denne kaken, men vet at også puré av dadler eller bakt gresskar fungerer utmerket og gir kjempesaftig bakst!
PRØV OGSÅ: Bak deilige havrekjeks til jul
Ingredienser
Til en brødform/10 kakestykker
500 skrelt søtpotet i terninger (gir ca. 300 gram søtpotetpuré)
50 gram smør, smeltet
50 gram Sukrinsirup
50 gram Sukrin gold
1 ts Natreendråper (eller tilsvarende i annen søtning)
Et par dråper vaniljeessens
Ca.1-1,5 dl valgfri melk
100 gram havremel
1 egg
2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts ingefær
1/4 ts nellik
1/4 ts muskatnøtt
1,5 ts bakepulver
40 gram romtemperert smør
60 gram kremost
100 gram Sukrinmelis, eller annen sukkerfri melis
Et par dråper vaniljeessens
PRØV OGSÅ: Julemuffins med gresskar & krydder
Fremgangsmåte
- Bak søtpotetterningene på 200 grader i ovnen (uten olje) og mos deretter til glatt puré med stavmikser eller i foodprosessor. Det vil variere hvor mye væske som blir igjen i de bakte søtpotetbitene, derfor må kakerøren justeres med melk etter behov.
- Miks smeltet smør, egg, vaniljeessens og søtning inn i mosen. Visp deretter inn melk (start med 1 dl).
- Bland mel, krydder og bakepulver og vend dette inn i kakerøren. Miks akkurat nok til at røren blir jevn. Juster evt. med melk til passe tykkelse på røren.
- Kle en brødform med bakepapir og fordel røren i formen.
- Stek kaken på 175 grader i 40-45 minutter.
- Mens kaken avkjøles kan du lage glasur ved å blande sammen romtemperert smør, kremost, sukkerfri melis og vaniljeessens. Sett glasuren i kjøleskapet frem til kaken er avkjølt og klar til å serveres.
- Topp kaken med glasur og server.
PRØV OGSÅ: Smuldrepai med bær og røde frukter
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.