Smuldrepai med bær og røde frukter

Smuldrepai med bær og røde frukter

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 25.08.23
Karbohydrater i hele kaken: 118 gram
Fiber i hele kaken: 61 gram

Smuldrepai med bær og røde frukter er den ultimate sensommerdesserten. Ekstra stas er det om du har mulighet til å plukke bær og frukt i naturen.

Endelig er det tid for å plukke frukt og bær i norske hager! Benytt anledningen til å lage en smakfull smuldrepai med det du kan plukke – og server kaken på en deilig sensommerkveld i selskap av litt vaniljesaus eller en kule vaniljeis.

Annonse

Hvis du ikke har mulighet til å plukke frukt og bær selv, kan du selvsagt kjøpe det du måtte ønske i butikken.

LES OGSÅ: Frisk sitronpudding servert i sitronskall

Ingredienser

800 gram røde frukt og bær (jeg brukte ca. like deler rips, moreller og rabarbra)
1 ss potetmel
1 ts vaniljesukker
50 gram Sukrin gold
100 gram havregryn
100 gram mandelmel
100 gram mykt smør
1 klype salt

Fremgangsmåte, Smuldrepai med bær og røde frukter
Foto: Andrea Jensen Moth.
Fremgangsmåte, smuldrepai med bær og røde frukter
Foto: Andrea Jensen Moth.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme
  2. Vend inn potetmel og vaniljesukker i frukten/bærene
  3. Bland smør, havregryn, mandelmel, Sukrin gold og salt til en løs smuldredeig
  4. Fordel fruktblandingen i en paiform og smuldre over deigen i klumper.
  5. Stek kaken i 30 minutter, la den avkjøle seg litt og spis den mens den fortsatt er lun.

Håper det smaker!

LES OGSÅ: Blåbærsyltetøy med chiafrø, vanilje & kardemomme

Annonse
Smuldrepai med bær og røde frukter servert på fat med vaniljesaus
Foto: Andrea Jensen Moth.

Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: