Squash-spaghetti med ertepesto og ovnsbakt laks
Karbohydrater: 30 gram per porsjon
Hvorav fiber: 21 gram
Dette er en supergod middagsrett med protein og sunne fettsyrer, og som gir en meget stabil blodsukkerbelastning.
Squash-spaghetti lager du enkelt ved å lage strimler av rå squash med en gulrot-/potetskreller, eller ved å bruke en såkalt spiralizer. Jeg synes det er godt å spise squashen rå, men det går også fint å trekke den raskt i litt kokende vann, hvis du foretrekker det. (PS! Her finner du andre gode erstatninger for pasta).
Squash er en mager grønnskak med lite karbohydrater, men fungerer på denne måten supert som substitutt for vanlig pasta – hvis du vil passe på inntaket av karbohydrater.
Karbohydratene i denne retten kommer utelukkende fra vegetabilske, fiberrike kilder, i form av squash, hvite bønner og erter. Totalt inneholder hele retten (1 porsjon) 30 g karbohydrat (kun fra grønnsaker/bønner), hvorav hele 21 gram består av fiber. Det betyr at retten vil gi en meget stabil blodsukkerbelastning. Retten er rask og enkel å lage, og burde passe de aller fleste.
PRØV OGSÅ: Kremete ertepasta med tahinisaus
Ingredienser
Fremgangsmåte
1. Bak laksefiletene i ovnen med litt ønsket krydder på toppen, ca 15 min. I mens fisken er i ovnen kan du starte med å vaske squashen og rive den i fine strimler.
2. Ha alle ingrediensene til pestoen i en foodprosessor eller blender, og kjør til det har blitt en jevn puré. Smak til med salt og pepper, og evt litt mer karri, og server.
PRØV OGSÅ: Woksalat med laks og peanøttsaus
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.