Pasta med feta, kikerter og ovnsbakte grønnsaker

Pasta med feta, kikerter og ovnsbakte grønnsaker

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 10.10.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater (per porsjon): 81 gram
Fiber: 16 gram

Denne pastaretten med feta og kikerter er super som enkel og næringsrik hverdagsmat.

Ved å tilsette kikerter sammen med pastaen, øker du både protein og fiberinnhold, hvilket gir en mildere blodsukkerstigning. Her har jeg brukt squash og tomat, men du kan fint bytte ut med andre grønnsaker etter ønske.

Annonse

PS! Dette er en oppskrift med høyt innhold av karbohydrater og er dermed ikke for alle. Men du kan også bytte ut pastaen med squashpasta (squash i strimler) for å få en rett med langt færre karbohydrater, og bytte ut kikerter med kjøtt eller fisk. Eller du kan sjekke ut denne artikkelen for å finne andre matvarer som kan erstatte pasta.

Ingredienser

2 porsjoner

ca 200 g cherrytomater
1 squash
4 sjalottløk, evt 1 stor løk
1 ss olivenolje
salt + pepper
100 g fetaost i blokk
1 boks kikerter
2 store never fersk spinat
160 g pasta/spagetti etter ønske (gjerne fullkorn)
parmesan til servering

PRØV OGSÅ: Kremete ertepasta med tahinisaus

Pasta med feta og ovnsbakte grønnsaker
Når grønnsakene har stått 10 minutter i ovnen kan du legge fetaosten i formen og bake videre i 10 minutter til. Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Fremgangsmåte

1. Del løk og squash i biter, og ha i en ildfast form sammen med cherrytomatene. Ringle over olje og krydder, og bak i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter.

Annonse

2. Ha formen ut av ovnen og tilsett fetaosten mellom grønnsakene. Bak videre i ca 10 minutter.

3. Kok pasta etter anvisning på pakken.

4. Skyll kikertene, og vend kikerter og spinat inn med varm feta og grønnsaker. Rør inn pastaen, og evt noen ss med kokevannet av pastaen.

5. Smak til med salt og pepper, og server med et dryss parmesan.

PRØV OGSÅ: Nudelsalat med sprøstekt tofu

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: