Bakt laks med grønnsaker og pesto

Bakt laks med grønnsaker og pesto

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 16.01.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 18 gram
Fiber: 10 gram

Bakt laks med grønnsaker er en fiskerett som er super hverdagsmiddag. Hiv alt i ovnen og middagen lager seg selv på 1-2-3.

Du kan fint bruke andre grønnsaker ut ifra hva du liker. Retten slik den står her har et lavt innhold av karbohydrater. Du kan fint legge til potet med de ovnsbakte grønnsakene, eller servere med for eksempel pasta, quinoa eller ris etter ønske.

Annonse

TIPS:

Oppskriften er beregnet til kun én porsjon, men dette er en super rett å lage til mange, så doble gjerne opp etter behov.

PRØV OGSÅ: Hjemmelaget fiskegrateng

Ingredienser

1 porsjon

1 laksefilet a 125 g
1 ts grønn pesto
pepper

Annonse

½ squash
½ aubergine
2 gulrøtter
1 ss olivenolje
salt og pepper
to store never fersk spinat

PRØV OGSÅ: Asiatisk laks med quinoa og chilimajo

Fremgangsmåte

1. Del alle grønnsakene i mellomstore biter, og ha grønnsakene i en ildfast form. Ringle over olje og krydder.

2. Ha laksen midt i formen, og topp med pesto.

3. Bak formen i ovnen på 220 grader i ca 15 minutter.

4. Server bakt laks med grønnsaker som den er, eller med ønsket tilbehør.

PRØV OGSÅ: Smørtorsk og dampede grønnsaker med sitron

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: