![Hjemmelaget fiskegrateng](https://levmeddiabetes.no/content/uploads/2021/06/DSC_0948-1320x600.jpg)
Hjemmelaget fiskegrateng
Karbohydrater: ca 5 g per 100
Å lage fiskegrateng er en smart måte å få ferdigkokte fiskerester til å bli litt mer spennende. Ferdigvariantene selger godt, men det er ikke vanskelig å lage det selv. Enkel og god middag med masse næring!
Dette trenger du:
600 g kokt fisk
1 ts tørket estragon
1 ts hvitvinseddik
50 g rørossmør
3 ss siktet speltmel
4 dl helmelk
½ ts malt muskatnøtt
100 g revet parmesan
3 egg
Salt og pepper
50 g tørre brødsmuler
PRØV OGSÅ: Wok med grønnsaker og sesamlaks
Slik gjør du:
1. Sett på ovnen på 180 grader. Lag hvit saus ved å først smelte smøret i en liten kjele. Rør inn melet og tilsett melken litt og litt mens du rører kraftig. Ha i hvitvinseddik, muskat og estragon. Kok opp og la småkoke ca fem minutter. Rør hele tiden, det brenner seg lett i bunn.
2. Ta sausen av kjelen og rør inn halvparten av parmesanen (resten skal på toppen) og tre egg (rør kraftig mens du tilsetter eggene, slik at det ikke blir eggerøre i sausen din). Smak til med salt og pepper.
3. Ha ferdigkokt fisk i en ildfast form. Hell over saus. På toppen har du brødsmuler og resten av parmesanen.
Tips! Brødsmuler kan du lage selv ved å kjøre tørt brød i en blender, men det kan også kjøpes ferdig (griljermel).
![Hjemmelaget fiskegrateng](https://levmeddiabetes.no/content/uploads/2021/06/DSC_0933-640x427.jpg)
![Hjemmelaget fiskegrateng](https://levmeddiabetes.no/content/uploads/2021/06/DSC_0936-640x427.jpg)
4. Stekes på 180 grader i ca 45 minutter, eller til den er godt gylden på toppen.
Server med en god salat og litt smelta meierismør, for eksempel?
![Hjemmelaget fiskegrateng](https://levmeddiabetes.no/content/uploads/2021/06/DSC_0947-640x427.jpg)
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.