Hjemmelaget fiskegrateng

Hjemmelaget fiskegrateng

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 07.07.21 | Sist redigert: 27.09.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: ca 5 g per 100

Å lage fiskegrateng er en smart måte å få ferdigkokte fiskerester til å bli litt mer spennende. Ferdigvariantene selger godt, men det er ikke vanskelig å lage det selv. Enkel og god middag med masse næring!

Dette trenger du:

600 g kokt fisk
1 ts tørket estragon
1 ts hvitvinseddik
50 g rørossmør
3 ss siktet speltmel
4 dl helmelk
½ ts malt muskatnøtt
100 g revet parmesan
3 egg
Salt og pepper
50 g tørre brødsmuler

Annonse

PRØV OGSÅ: Wok med grønnsaker og sesamlaks

Slik gjør du:

1. Sett på ovnen på 180 grader. Lag hvit saus ved å først smelte smøret i en liten kjele. Rør inn melet og tilsett melken litt og litt mens du rører kraftig. Ha i hvitvinseddik, muskat og estragon. Kok opp og la småkoke ca fem minutter. Rør hele tiden, det brenner seg lett i bunn.

2. Ta sausen av kjelen og rør inn halvparten av parmesanen (resten skal på toppen) og tre egg (rør kraftig mens du tilsetter eggene, slik at det ikke blir eggerøre i sausen din). Smak til med salt og pepper.

3. Ha ferdigkokt fisk i en ildfast form. Hell over saus. På toppen har du brødsmuler og resten av parmesanen.

Tips! Brødsmuler kan du lage selv ved å kjøre tørt brød i en blender, men det kan også kjøpes ferdig (griljermel).

Annonse
Hjemmelaget fiskegrateng
Foto: Hanne Storhaug Jensen
Hjemmelaget fiskegrateng
Foto: Hanne Storhaug Jensen

4. Stekes på 180 grader i ca 45 minutter, eller til den er godt gylden på toppen.

Server med en god salat og litt smelta meierismør, for eksempel?

Hjemmelaget fiskegrateng
Foto: Hanne Storhaug Jensen

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: