Blåbærmuffins uten tilsatt sukker
Karbohydrater per porsjon: 17 gram
Fiber per porsjon: 2,5 gram
Skikkelig saftige og grove blåbærmuffins! Ved å bytte ut sukkeret med et mer
blodsukkervennlig alternativ, er dette en vinner også i matpakka. Håper det smaker!
I disse muffinsene er en stor andel av det siktede hvetemelet byttet ut med havremel, som i tillegg til å være fullkorn og dermed bidra med viktig kostfiber, også har kolesterolsenkende effekt.
Dette trenger du:
Oppskriften gir ca. 12 muffins
100 g lettmargarin (gjerne plantemargarin)
100 g sukrin gold (eller annen søtning tilsvarende 100 g sukker)
2 dl lettmelk
2 egg
200 g havremel (kan lages selv ved å blende gryn)
100 g siktet hvetemel
2 ts bakepulver
3-4 dråper vaniljeessens
150 blåbær, frosne
PRØV OGSÅ: Bananbrød med eple og sesam
Slik gjør du:
1) Forvarm stekeovnen til 175 grader, over- og undervarme.
2) Bland alle ingrediensene, bortsett fra blåbærene, sammen til en jevn og klumpfri røre.
3) Klargjør muffinsformene (dersom du ikke har stekebrett med hull til muffins, bruk doble muffinsformer, slik at de holder fasongen).
4) Bland de frosne blåbærene inn med et par håndvendinger, slik at røren blir litt marmorert.
5) Fyll formene og stek muffinsene i 15-18 minutter.
PRØV OGSÅ: Speltlomper
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.