Salat med ovnsbakt aubergine, feta og chilidressing
Karbohydrater per porsjon: 28 gram
Hvorav fiber: 15 gram
Salat med ovnsbakt aubergine er en smaksrik og mettende rett som kan nytes både som lunsj og middag.
Ovnsbakte grønnsaker i salat kombinert med fetaost blir aldri feil! Her gir nøtter ekstra crunch og chilidressingen tilfører masse smak.
PRØV OGSÅ: Mozzarellasalat med nektarin
Ingredienser
1 porsjon
½ søtpotet
½ aubergine
½ stor eller 1 stk liten rødløk
1 ss olivenolje
salt + pepper
ca 6 valnøtter
1 ss gresskarkjerner
6 stk asparges
1 pose blandet salat (ca 65 g)
¼ avocado
1 tomat
50 g fetaost i blokk
Chilidressing:
1 ts sriracha
1 ts soyasaus
1 ts sesamolje
saften fra ½ sitron
PRØV OGSÅ: Tacosalat med gratinerte bønner
Fremgangsmåte
1. Begynn med grønnsakene som skal ovnsbakes: Skrell søtpoteten, og del søtpotet og aubergine i mellomstore terninger, og løken i skiver. Ha på en bakeplate, ringle over litt olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter.
2. Rist gresskarkjerner og valnøtter i tørr stekepanne til de er gyllene. Ha nøtten ut av pannen, tilsett litt olje, og stek asparges delt i mindre biter raskt.
3. Vend sammen alle ingrediensene til dressingen.
4. Del avocado i skiver og tomaten i store biter.
5. Ha bladsalat i en skål. Topp med ovnsbakte grønnsaker, stekt asparges, avocado, tomat, rista nøtter og frø. Smuldre tilslutt over fetaosten og topp med chilidressingen ved servering.
PRØV OGSÅ: Tomatpanne med kikerter
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.