Oppskrift på nydelig oksehalegryte
Karbohydrater: ca 2 g per 100
Denne nydelige oksehalegryta er utrolig enkel å lage. Du trenger litt tålmodighet for den skal koke lenge, men det er verdt det. Den smaker helt fantastisk!
Dette er en klassiker av en suppe. Etter at alt er kuttet og brunet og lagt i gryta, så nærmest lager den seg selv mens du kan gjøre andre ting. Sett av god tid, og lag den gjerne dagen før den skal serveres.
LES OGSÅ: Grønnsaksgryte
Dette trenger du;
1 kg oksehaler
4 dl rødvin
1/2 ts timian
1 laurbærblad
1 liten løk
1 gulrot
400 g tomat på boks
1 nellikspiker
Salt og pepper
1 liten sellerirot
Smør
Tips! Oksehaler kjøpes ofte frosne. Du kan tine kjøttet i kaldt vann (inni en tett pakke).
LES OGSÅ: Oppskrift på langtidsstekt lammelår
Slik gjør du:
1. Legg oksehalene i rødvin over natten, hvis du har tid.
2. Hell rødvinen over i en skål, tørk godt av oksehalene og brun de i smør. Bruningen gir en ekstra god smak.
3. Kutt løken i skiver og surr i smør i gryta til den er blank og myk.
4. Kutt grønnsakene i grove biter og ha i gryta sammen med tomater, rødvin, brunede oksehaler og krydder.
5. Kok på svak varme i 4-12 timer. Sausen skal bli helt tyktflytende. Følg med at det ikke koker tørt, da må du tilsette litt vann eller kraft.
6. Smak til med salt og pepper.
LES OGSÅ: Enkel oppskrift på oksekraft
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.