Oppskrift på langtidsstekt lammelår

Oppskrift på langtidsstekt lammelår

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 03.04.20 | Sist redigert: 05.05.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: 0g per 100 for kjøttet

Det er påske og tiden for sakte mat. Prøv dette deilige langtidsstekte lammelåret!

Dette lammelåret, som skal stå i ovnen i mange timer, blir så mørt at det nærmest faller av beinet. Så det er bare å smøre seg med tålmodighet og glede seg til et herremåltid!

Annonse

Dette trenger du:

1 lammelår
Salt og pepper
God olivenolje
1 løk
1 hel hvitløk
2 kvister fersk rosmarin, ev 1 ss tørket
1 liter god kraft av kjøtt eller kylling
Du trenger også ildfast form og aluminiumsfolie

Tips! For god, hjemmelaget kraft kan du ta vare på alle beinrester fra middag og koke kraft på. Framgangsmåte på kjøttkraft finner du her

PRØV OGSÅ: Oppskrift på verdens beste ovnsbakte poteter

lammelår

Foto: Hanne Storhaug Jensen

Slik gjør du:

  1. La lammet ligge i romtemperatur et par timer hvis du har tid.
  2. Sett stekeovnen på 170 grader over- og undervarme.
  3. Skrell og del løk. Hvitløken trenger du ikke skrelle, men knus eller del den slik at du åpner opp for feddene. Ha dette sammen med rosmarin i en ildfast form.

4. Krydre lammelåret med salt og pepper over det hele og legg i forma.

Annonse

Tips! Legg låret med den flate siden opp for å få den mest kjøttfulle delen under kraften mens den stekes. Dette for å forhindre at den blir tørr og for å få masse deilig smak inn i kjøttet.

lammelår

Foto: Hanne Storhaug Jensen

5. Ha ca 2 ss olivenolje over på toppen.

6. Ha god kraft i bunnen av forma og dekk den med aluminiumsfolie slik at den er helt tett (dampen skal ikke slippe ut).

7. Sett steken i ovnen og sjekk den etter ca 4,5 timer. Kjøttet er ferdig når du enkelt kan løsne det fra beinet.

8. Kraften kan du koke ned og servere som sjy eller du kan jevne den for å lage brun saus.

lammelår

Foto: Hanne Storhaug Jensen

God sakte middag!

PRØV GJERNE: Sunnere påskegodt

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: