Spinatsuppe med lune linser
Karbohydrater: 37 gram per porsjon
Hvorav fiber: 20 gram
Gode smaker. Gode næringsstoffer. Du skal ikke undervurdere en hjemmelaget spinatsuppe med lune linser.
Suppe er smart og næringsrik mat, så lenge man passer på å tilsette litt ekstra topping som inneholder litt proteiner. En tykk grønnsakssuppe toppet med lune linser, slik som her, fungerer utmerket til både lunsj og middag og er full av bra greier.
PRØV OGSÅ: Fyldig suppe av ovnsbakte rotgrønnsaker
Ingredienser
2 porsjoner
1 ss olje til steking
1 ss provencekrydder
1 gul løk
1 fedd hvitløk
1 brokkoli
1 pose frossen spinat
6 dl grønnsaksbuljong
3 dl havremelk (eller annen melk etter ønske)
salt og pepper etter ønske
1 ts olje
1 squash
1 boks brune linser (ca 230 g)
en skvis sitronsaft
to gode never fersk spinat og olivenolje til servering
PRØV OGSÅ: Selleri- og gulrotsuppe
Fremgangsmåte
1. Finhakk løk og hvitløk, og stek gyllent i olje og krydder i bunnen av en gryte.
2. Finhakk hele brokkolien med stilk, og ha brokkoli, frossen spinat og grønnsakskraft i gryta. Kok til grønnsakene er møre.
3. Mos alt med en stavmikser til du har en glatt suppe. Rør inn melk og tilsett eventuelt litt mer vann til suppen har ønsket konsistens. Kok opp.
4. Del squashen i mellomstore biter og stek i litt olje i stekepanne.
5. Skyll linsene godt, og ha linser i panna sammen med squashen. Skvis over litt sitron.
6. Finhakk fersk spinat, og server suppen i skåler toppet med finhakket, fersk spinat og lune linser/squash.
PRØV OGSÅ: Grønn ertesuppe
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.