Kålsalat med speilegg
Karbohydrater per porsjon: 23 gram
Hvorav fiber: 14 gram
Kålsalat med speilegg er en frisk og smart lunsj som er full av gode næringsstoffer.
Salater kan lages i uendelig mange variasjoner, og er et smart valg når du vil ha en kjapp og supersunn lunsj. I tillegg er det en effektiv måte å få i seg «fem om dagen» på.
I denne oppskriften har jeg valgt å servere kålsalaten med et speilegg for å gjøre den mer mettende, men du kan gjerne servere med en annen proteinkilde. For eksempel med ristede kikerter, hjemmelaget hummus, ovnsbakt laks eller kylling – hva du enn måtte ønske.
PRØV OGSÅ: Lunsjsalat med cottage cheese
Ingredienser
1 porsjon
1/6 rødkål (en god neve)
1 stor gulrot
50 g frosne erter
50 g edamamebønner
saften av ½ lime
1 egg
olje eller smør til steking
salt og pepper etter ønske
PRØV OGSÅ: Quinoasalat med avocado og hasselnøtter
Fremgangsmåte
1. Finhakk rødkål i tynne skiver. Skrell gulrot og høvle tynne strimler med en høvel. Vend sammen kål og gulrot med limesaft.
2. Tin erter og edamamebønner, og vend dem inn i salaten.
3. Stek egg etter ønske i litt smør eller olje, og topp salaten med speilegget.
4. Krydre etter ønske.
PRØV OGSÅ: Beter og quinoasalat med blåmuggost
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.