Cashewsmør

Cashewsmør

Sissel Brustad
Sissel er gründeren bak nettstedet MinMat. MinMat er et profesjonelt informasjonsverktøy der du har tilgang til ernæringsveiledning, oppskrifter, menyforslag.
Publisert første gang: 26.09.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: 7 gram per porsjon
Kalorier: 153 kcal per porsjon

Lag ditt eget cashewsmør på 1-2-3.

De fleste av oss er godt kjent med peanøttsmør, men peanøtter er slett ikke den eneste nøtten som egner seg på brødskiva. Cashewnøtter smaker naturlig litt søtere enn peanøtter, og er en god kilde til proteiner, kostfiber, magnesium, jern og sink.

Annonse

Hjemmelaget cashewsmør er kjempeenkelt å lage, og fordelen med å lage det selv er at du har full kontroll på hva det inneholder. Ingen tilsetningsstoffer og ingen skjult sukker.

Det kan brukes som pålegg på knekkebrød og brødskiver, eller det kan tilsettes i diverse retter. For eksempel i gryteretter med tomat- eller fløtebaserte sauser. Ja, du kan til og med bruke cashewsmør i kaker, desserter og smoothies.

PRØV OGSÅ: Proteinrike rundstykker – helt uten gluten

Ingredienser

Oppskrift til cirka 20 porsjoner

500 g rå cashewnøtter (uten salt)
½ ts salt
1 ss extra virgin olivenolje

Annonse

PRØV OGSÅ: Brokkoliris – et blodsukkervennlig alternativ

Fremgangsmåte

1. Start med å kjøre nøtter, salt og olje i en hurtigmikser i cirka 20 min helt til massen frigjør olje og blir smidig.

2. Cashewsmøret kan smakes til med urter eller sitron/appelsinsaft.

3. Kan oppbevares i cirka 4 uker på tett glass i kjøleskap.

PRØV OGSÅ: Fløyelsmyk karrihummus

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: