Asiatisk bowl med crispy grønnsaker

Asiatisk bowl med crispy grønnsaker

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 12.09.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 25 gram (uten proteinkilde/hummus)
Hvorav fiber: 15 gram

Fargerik, næringsrik og skikkelig godt!

Kanskje kan det friste med en asiatisk bowl denne uken? En bolle full av friske farger og sunne ingredienser er tilfredsstillende både for øyne og mage.

Annonse

Denne oppskriften er full av gode smaker, med alt fra crispy grønnsaker til soyamarinert sopp, som gir retten et asiatisk preg. Perfekt både til middag og til lunsj.

TIPS: Til servering kan du gjerne bruke litt sriracha (chillisaus), og tilsette en proteinkilde etter ønske. Her kan du selv velge ditt foretrukne proteinkilde – ta det du liker best, eller det du har tilgjengelig i kjøleskapet. Jeg anbefaler en god spiseskje med hummus, ovnsbakt fisk eller et speilegg.

PRØV OGSÅ: Kremete ertepasta med tahinisaus

Ingredienser

1 porsjon

En god neve fersk, finhakket spinat

Annonse
asiatisk bowl med crispy grønnsaker

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

En bit finhakket hodekål
½ ss eplesidereddik
En skvis sitron

½ rød paprika
1 gulrot
3 buketter brokkoli
Olje til steking

4 stk mellomstore sjampinjonger
1 ss soyasaus/tamari
1 ts ketsjap manis (søt soyasaus)

1 ss sesamfrø
Salt og pepper etter ønske

PRØV OGSÅ: Brokkolibowl med quinoa

Fremgangsmåte

1. Finhakk spinat og hodekål, og vend sammen med eddik og sitronsaft i en bolle

2. Rist sesamfrø i tørr stekepanne til de er gylne

3. Del soppen i skiver/biter og stek i tørr panne til den slipper væske og blir gyllen. Ha over soyasaus og ketsjap manis

4. Skrell gulroten. Del gulrot og paprika i tynne skiver, og brokkolien i små buketter. Stek grønnsakene raskt i varm panne med litt olje, men pass på at de beholder sprøheten, så ikke stek for lenge.

5. Ha grønnsakene og soppen over i bollen med salat og kål. Topp med den proteinkilden du ønsker, jeg brukte hummus, men et stekt egg eller ovnsbakt laks passer også godt her.

6. Topp med ristede sesamfrø, og server med sriracha.

PRØV OGSÅ: Woksalat med laks og peanøttsaus

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
2.5/5 2 tilbakemeldinger
Del: