Pæresalat med lompetoast
Karbohydrater per porsjon: 25 gram
Hvorav fiber: 8 gram
Pæresalat er en perfekt lunsjrett, som er både næringsrik og velsmakende.
Salater trenger slett ikke være kjedelig mat, i hvert fall ikke hvis du tør å prøve noe nytt en gang i blant.
Å tilsette litt frukt i en vanlig salat er en fin måte å gi salaten litt mer spennende smakskombinasjoner. Denne pæresalaten er et godt eksempel på det.
Dette er perfekt sommermat, og gjør seg godt som et lett måltid på varme sommerdager, eller som tilbehør til grillmaten.
PRØV OGSÅ: Rosenkålsalat med edamame og sennepsdressing
Ingredienser
1 porsjon
1 hode hjertesalat
en neve fersk spinat (eller annen bladsalat etter ønske)
½ pære
1 gulrot
1 ss sesamfrø og gresskarkjerner
1 ts olivenolje
1 ts grov sennep
1 ss eplesidereddik
1 ts honning
pepper
1 stk potetlompe (speltlomper passer bra)
1 ts kremost naturell
2 skiver hvitost
PRØV OGSÅ: Quinoasalat med fetaost
Fremgangsmåte
1. Finhakk hjertesalat og spinat, og vend sammen alle ingredienser til dressingen. Vend dressing inn i salatbladene
2. Skrell gulroten. Del pære og gulrot i tynne skiver og vend i inn i salaten
3. Rist frø i tørr panne og topp salaten med rista frø
4. Smør kremost på hele lompen og ha hvitost på halvparten. Brett i to og stek i varm, tørr stekepanne på begge sider, til lompa er gyllen og osten har smeltet
5. Del lompetoasten i trekanter og server til salaten
PRØV OGSÅ: Jordbærsalat med linsehummus
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.