Ovnsbakt aubergine med sesam-marinade

Ovnsbakt aubergine med sesam-marinade

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 02.07.19 | Sist redigert: 15.09.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 8 gram
Hvorav fiber: 4 gram

Denne lille retten er perfekt servert som tilbehør til en salat i stedet for kjøtt.

Ifølge Helsedirektoratet bør vi helst begrense inntaket av rødt kjøtt og bearbeidet kjøtt til 500 gram i uka. Det er kanskje ikke like enkelt for alle, men én måte å gjøre det på er for eksempel ved å innføre én vegetardag i uka.

Annonse

Er du skeptisk? Frykt ikke. Vegetarmat kan være både spennende og smaksrikt – det er denne retten et godt eksempel på.

Ovnsbakt aubergine er proppet full av spennende smaker, og passer perfekt som kjøtterstatning eller som tilbehør.

PRØV OGSÅ: Grønn lasagne – vegetarisk og smakfull

Ingredienser

2 porsjoner  

ovnsbakt aubergine
Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

1 aubergine
1 ss sesamolje
1 ss eplesidereddik
1 ss soyasaus/tamari/ketsjap manis
1 ts tamarid eller miso
½ ts paprikakrydder
½ ts malt koriander
1 ss ristede sesamfrø
1 ss tahini

Annonse

PRØV OGSÅ: Råkostsalat med peanøttsaus

Fremgangsmåte

1. Vend sammen alle ingrediensene til marinaden

2. Del auberginen i to på langs. Snitt et rutete mønster ned i hver halvdel og ha dem i en ildfast form eller på en bakeplate

3. Fordel marinaden over de to halvdelene, og gni den godt inn slik at det renner ned i snittene

4. Grill auberginen på 220 grader i ca 40 minutter

5. Topp med litt tahini og sesamfrø

PRØV OGSÅ: Vegetarisk tex-mex-gryte

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
2.5/5 2 tilbakemeldinger
Del: