Uimotståelige snickerskuler
Karbohydrater: ca 45 g per 100
Det er så enkelt å lage godteri som både smaker godt og gjør godt. I tillegg til å gi energi bidrar disse kulene med viktige vitaminer og mineraler – et skikkelig godt alternativ til vanlig sjokolade!
Karbohydrater og blodsukker
Dadler inneholder mye karbohydrater, og det er i all hovedsak mengden karbohydrater i et måltid som bestemmer hvor mye blodsukkeret skal stige. Disse kulene vil derfor kunne påvirke blodsukkeret ganske mye, iallefall hvis du spiser mange. Men i tillegg til karbohydratene bidrar naturlig søt mat også med viktige mikronæringsstoffer (vitaminer, mineraler og sporstoffer). Det er fordelen med å lage godteri som er søtet med tørket frukt i stedet for vanlig sukker. Vanlig sukker inneholder nemlig bare energi, ingen vitaminer og mineraler.
Ingredienser:
100 g salte peanøtter
200 g dadler (eventuelt bløtlagt noen timer, dersom du ikke har en veldig god blender)
½ ts vaniljepulver
1 stor ss kokosolje
Prøv også: Nydelige sommerdesserter – helt uten sukker
Slik gjør du:
1. Kjør peanøtter til mel i blenderen.
2. Ha i resten av ingrediensene og kjør til det er blitt en fin og ganske glatt blanding.
3. Trill passe store kuler av røra og sett i kjøleskapet. Holder seg minst et par uker.
Lag mange og kos deg med litt om gangen, hvis du klarer… For disse er gode!
Prøv også: Frisk og søt ostekake med snickersbunn, glutenfri og blodsukkervennlig
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.