Fikk holde diabetesforedrag på Farmasikongressen

Fikk holde diabetesforedrag på Farmasikongressen

Linda Terwindt
Født i 1983 og har to barn. Linda har hatt diabetes type 1 siden 1991. Hun har to utdannelser innen helsevesenet; hjelpepleier og apotektekniker. Linda synes det er viktig å bidra til å spre riktig informasjon om diabetes
Publisert første gang: 03.07.24

Hva forventer du som diabetespasient av apoteket? Dette var temaet for foredraget jeg fikk gleden av å holde på Farmasikongressen i fjor høst – mine «20 minutes of fame».

I mai i fjor, sent en kveld sånn helt ut av det blå, ringte telefonen min. Som 90 prosent av befolkningen tok jeg ikke den, det var tross alt et nummer jeg ikke kjente til. Men etter ett raskt søk på Google fant jeg ut at det var forbundslederen i Farmasiforbundet. Jeg jobber til daglig som apotektekniker, så dette er altså forbundet jeg er organisert i.

Annonse

Jeg lurte veldig på hva denne damen ville meg så sent en kveld. Men jeg ringte fort tilbake. Litt sånn… «Hva har jeg gjort nå?»

Det viste seg at hun hadde lest ett av innleggene jeg har skrevet for Lev med Diabetes, og likte det veldig godt. Med tanke på at jeg har diabetes type 1 og er apotektekniker så hun på det som en fantastisk mulighet at jeg kunne holde ett kort innlegg på Farmasikongressen som i år skulle omhandle Diabetes.

LES OGSÅ: Er det mulig å ha et perfekt blodsukker?

Bare å hoppe uti det

Først og fremst fikk jeg en enorm ball i magen. Jeg mener, skal jeg holde foredrag? Foran 600 personer? Jeg som slet med å ha en fremføring for 11 stykker da jeg gikk på videregående. Samtidig følte jeg meg også ekstremt privilegert. Så jeg tok en Pippi Langstrømpe; «Dette har jeg aldri gjort før, så dette skal jeg klare!». Jeg hadde tross alt 6 måneder på meg, ettersom kongressen skulle avholdes i midten av november. Jeg hadde jo all verden med tid.

Sommeren gikk, høsten kom og jeg besøkte en av mine kollegaer her i Lev med Diabetes for å få litt input ettersom han holder en del foredrag. Men jeg innså jo at jeg på langt nær er, eller kommer til å bli, en foredragsholder på noe profesjonelt vis slik som han. Så det ble vel med det koselige besøket, men noen ideer riktignok.

Annonse

LES OGSÅ: Visste du dette om fornyelse av førerkortet og diabetes?

Blodsukkeret levde sitt eget liv

November kom. Var jeg klar? Nei. Hadde jeg tenkt over hva jeg skulle si? Overhodet ikke. Men jeg er, for de som kjenner meg best, en som tar ting litt på sparket. Jeg mener; kvelden før jeg skulle over til Oslo lagde jeg en forside som skulle ligge bak meg mens jeg pratet, og fikset en intro når jeg skulle klarte opp på scenen. Temaet jeg skulle snakke om var: «Hva forventer du med diabetes av apoteket?». Litt research hadde jeg gjort i forkant da.

Så kom dagen, og blodsukkeret levde sitt eget liv. Dette var så ufattelig skummelt.
Plutselig var det min tur. Jeg holdt et 10-15 minutters innlegg etterfulgt av en spørsmålsrunde. Det gikk over all forventning. Kunne jeg gjort det igjen? Gjerne!

Jeg fikk mye god input fra tilhørerne, og masse fornuftige spørsmål.

Men jeg lurer på; Hva forventer egentlig du som diabeteskunde på et apotek?
Legemiddelmangelen får apoteket dessverre ikke gjort noe med.

Farmasiforbundet; https://farmasiforbundet.parat.com/

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: