Torskeform med tomat og karri

Torskeform med tomat og karri

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 03.05.24
Karbohydrater per porsjon: 42 gram (2 porsjoner per form)
Hvorav 9 g fiber

Torskeform med tomat og karri er perfekt enkel hverdagsmiddag, rik på mye bra næring.

Jeg brukte søtpotet, tomat, løk og paprika, men du kan fint bruke andre grønnsaker etter ønske.

Annonse

TIPS: Ønsker du en rett med mindre karbohydrater kan du bytte ut søtpotet med for eksempel blomkål eller brokkoli.

PRØV OGSÅ: Gul curry med torsk, potet og ananas

Ingredienser

2 porsjoner = en liten ildfast form

1 søtpotet (ca 300 g)
olivenolje
salt + pepper

1 stk gul løk
200 g cherrytomat
1/2 rød paprika
200 ml fullfet kokosmelk
2 ts karri
1/2 ts paprikakrydder
2 fedd hvitløk
1-2 dl kokende vann
300 g torskefilet (to filert er á 150 g)

Annonse

Forslag til servering:
Ris (gjerne fullkorn)
Koriander

PRØV OGSÅ: Juksebaccalao – Torsk i tomatform med potet & oliven

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Fremgangsmåte

1. Skrell søtpoteten og del i små terninger på ca 1×1 cm. Ha søtpoteten i en ildfast form, ringle over litt olje, salt og pepper, og bak på 220 grader i ca 10 minutter, til søtpoteten er nesten mør.

2. Del løk og paprika i tynne skiver. Ha løk, paprika og hele cherrytomater i formen sammen med søtpoteten.

3. Vend sammen kokosmelk, finhakket hvitløk, kokende vann, karri og paprikakrydder i et desilitermål eller liknende. Hell blandingen over formen med grønnsaker, og press torsken godt ned i formen.

4. Bak videre i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter, til fisken er gjennomstekt. Steketiden vil være avhengig av om du bruker rå eller frossen fisk. Jeg brukte frossen fiskefilet, og den var ferdig etter ca 20 minutter.

5. Server med ønsket tilbehør.

PRØV OGSÅ: Bakt tomatform med tunfisk

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: