Torskeform med tomat og karri
Karbohydrater per porsjon: 42 gram (2 porsjoner per form)
Hvorav 9 g fiber
Torskeform med tomat og karri er perfekt enkel hverdagsmiddag, rik på mye bra næring.
Jeg brukte søtpotet, tomat, løk og paprika, men du kan fint bruke andre grønnsaker etter ønske.
TIPS: Ønsker du en rett med mindre karbohydrater kan du bytte ut søtpotet med for eksempel blomkål eller brokkoli.
PRØV OGSÅ: Gul curry med torsk, potet og ananas
Ingredienser
2 porsjoner = en liten ildfast form
1 søtpotet (ca 300 g)
olivenolje
salt + pepper
1 stk gul løk
200 g cherrytomat
1/2 rød paprika
200 ml fullfet kokosmelk
2 ts karri
1/2 ts paprikakrydder
2 fedd hvitløk
1-2 dl kokende vann
300 g torskefilet (to filert er á 150 g)
Forslag til servering:
Ris (gjerne fullkorn)
Koriander
PRØV OGSÅ: Juksebaccalao – Torsk i tomatform med potet & oliven
Fremgangsmåte
1. Skrell søtpoteten og del i små terninger på ca 1×1 cm. Ha søtpoteten i en ildfast form, ringle over litt olje, salt og pepper, og bak på 220 grader i ca 10 minutter, til søtpoteten er nesten mør.
2. Del løk og paprika i tynne skiver. Ha løk, paprika og hele cherrytomater i formen sammen med søtpoteten.
3. Vend sammen kokosmelk, finhakket hvitløk, kokende vann, karri og paprikakrydder i et desilitermål eller liknende. Hell blandingen over formen med grønnsaker, og press torsken godt ned i formen.
4. Bak videre i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter, til fisken er gjennomstekt. Steketiden vil være avhengig av om du bruker rå eller frossen fisk. Jeg brukte frossen fiskefilet, og den var ferdig etter ca 20 minutter.
5. Server med ønsket tilbehør.
PRØV OGSÅ: Bakt tomatform med tunfisk
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.