Bakt tomatform med tunfisk

Bakt tomatform med tunfisk

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 16.02.24
Karbohydrater per porsjon: 27 gram (6 porsjoner per pai)

Denne tomatformen med grønnsaker og tunfisk er superenkel, rask middag, og kan kombineres med en rekke ulike retter.

For eksempel kan bakt tomatform smake topp både som pastasaus eller servert med fullkornsris, quinoa, et godt brød, salat eller annet tilbehør etter ønske. Jeg spiste den med litt fullkornsris, avocado og ruccola.

Annonse

Denne formen er beregnet til en person, men kan gjerne dobles opp hvis du vil lage til flere.

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt omelett med cottage cheese & asparges

Ingredienser

En porsjon

1 gulrot
½ gul løk
150 g cherrytomat
½ aubergine
½ chili
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 ts provencekrydder
salt + pepper

½ boks hakkede tomater
1 ss tomatpuré
1 ts honning
en boks tunfisk i vann (avrent)

Annonse

PRØV OGSÅ: Gratinerte hvite bønner

Fremgangsmåte

1. Hakk løk, hvitløk og chili, og del gulrot og aubergine i små biter. Ha grønnsakene i en liten ildfast form, og ringle over olje og krydder. Bak i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter.

2. Ha formen ut av ovnen, og tilsett tomatpure, hakket tomat og litt honning. Vend grønnsakene inn i tomaten og bak videre i ca 15 minutter, til grønnsakene er helt møre og tomaten har fått trukket inn.

3. Ta formen ut av ovnen, og vend inn tunfisk i den varme tomatformen. Smak til med salt og pepper, og server med ønsket tilbehør.

PRØV OGSÅ: Karrikikerter med stekte grønnsaker & halloumi

Bakt tomatform med tunfisk
Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: