Juksebaccalao Torsk i tomatform med potet & oliven

Juksebaccalao Torsk i tomatform med potet & oliven

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 08.03.24
Karbohydrater per porsjon: 58 gram (2 porsjoner per form):
Hvorav 13 g fiber

Liker du baccalao så er dette retten for deg. Ikke helt som den klassiske retten, men en slags juksebaccalao som er minst like god.

Denne formen er super, næringsrik middag. Jeg tenker på det som en slags ovnsbakt «juksebaccalao», laget med vanlig torsk i stedet for klippfisk. Her har jeg i tillegg tilsatt litt ekstra grønnsaker for en bra middag. Jeg serverte med nybakt brød, men formen kan fint spises som den er, uten ytterligere tilbehør.

Annonse

PRØV OGSÅ: Karrikikerter med stekte grønnsaker og halloumi

Ingredienser

2 porsjoner = en liten ildfast form

150 g torskefilet x 2
6 små-mellomstore poteter
1 gulrot
1 rødløk
2 ss olivenolje
salt + pepper
en boks hermetisk cherrytomat
2 ss tomatpuré
1 ts honing
1/3 ts paprikakrydder
2 fedd hvitløk
1/3 rød chili
150 g cherrytomater
6 kuler frossen spinat
12-16 oliven uten sten (jeg brukte grønne)
1 ss olivenolje
salt + pepper
Valgfritt: Crème fraiche & basilikum til servering

PRØV OGSÅ: Fiskegrateng med brokkoli

Fremgangsmåte

1. Vask poteter. Behold skallet på. Del potetene i to på langs, og deretter i tynne skiver. Skrell gulrøtter og løk, og del i tynne skiver. Ha grønnsakene i en liten ildfast form. Ringle over olje og krydder, og bak i ovnen på 220 grader i ca 15 minutter, til grønnsakene begynner å bli møre.

Annonse

2. Del cherrytomatene i to. Vend så cherrytomatene sammen hermetiske tomater med tomatpuré, honning, paprikakrydder, chili og hvitløk i en bolle, til alt er godt blandet.

3. Når poteter, gulrøtter og løk begynner å bli møre, har du formen ut av ovnen og heller over tomatblandingen. Vend alt godt sammen. Fordel spinatkulene og torskefiletene ned i tomatsausen, og ringle over olivenolje og litt salt og pepper.

4. Kle formen med aluminiumsfolie og bak videre i ovnen på 220 grader i ca 15-30 minutter. Jeg brukte frossen torsk, og den trenger litt lengere tid. Bruker du fersk fisk, kan du korte ned på tiden i oven. Følg med underveis.

PRØV OGSÅ: Tomatform med tunfisk

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: