Gul curry med torsk, potet og ananas

Gul curry med torsk, potet og ananas

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 01.04.24
Karbohydrater per porsjon: 29 gram
Fiber per porsjon: 5 gram

Gul curry med torsk gir meg sterke assosiasjoner til Thailand og er etter min mening den perfekte middagsretten når du trenger litt tropiske vibber i vintermørket.

Gryten passer de fleste former for protein, så det er uproblematisk å bytte ut torsk med din favorittfisk, kylling, eller tofu.

Annonse

PRØV OGSÅ: Meksikansk gryte med kylling og bønner

Ingredienser

Til 3 middagsporsjoner trenger du:

300 gram potet
200 gram frisk ananas
1 stor rødløk
1 spisspaprika
2 fedd hvitløk
1 ss revet ingefær
1 ss soyasaus
2 ss gul currypaste
1 ss fiskesaus
1 boks kokosmelk
450 gram torskefilet
Frisk thaibasilikum
Frisk koriander

PRØV OGSÅ: Fiskegrateng med brokkoli

Fremgangsmåte

1. Skrell potet, og kutt både potet og ananas i terninger. Skjær løken og paprikaen i båter, finhakk hvitløk og riv frisk ingefær.

Annonse

2. Fres ingefær og hvitløk i noen sekunder i olje i en varm panne. Tilsett grønnsakene (ikke ananas) og wok til paprikaen og løken begynner å bli litt møre.

3. Tilsett currypaste, kokosmelk, ananas, soyasaus, fiskesaus og noen blader thaibasilikum og la gryten småkoke til potetene er nesten møre.

4. Når potetene nærmer seg ferdige, legger du fisken på toppen av gryta, skrur ned varmen noe, legger på lokk og lar fisken dampe til den er fast og hvit.

5. Server gryta med frisk thaibasilikum og koriander.

Håper det smaker!

PRØV OGSÅ: Sprø kylling med soppsaus og søtpotetfries

Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: