Min fantastiske diabetessykepleier

Min fantastiske diabetessykepleier

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 26.01.24

Det er veldig lett å klage over ting. For eksempel dårlig helsevesen, dårlige støtteordninger. Ja, egentlig det meste man kan tenke på. Mye er nok rettmessig, men jeg tror de fleste av oss glemmer å tenke over alt vi faktisk har og er takknemlig for, meg selv inkludert.

Da jeg skulle sette meg ned og skrive denne teksten, tok det veldig kort tid før jeg kom på noe jeg er spesielt takknemlig for; min diabetessykepleier. Jeg er så heldig som har ei så fantastisk dame som min faste sykepleier og som har vært det i flere år nå. Det er så godt å ha diabeteskontrollene mine hos noen som kjenner meg og mine utfordringer, og som kan plukke opp samtalen fra der vi slapp sist. Ei som spør personlige spørsmål og som tilbyr hjelp når det trengs.

Annonse


En sykepleier som ser helhetsbildet

De fleste i helsevesenet har travle dager. Men jeg har alltid kunnet ringe sykepleieren min når som helst i løpet av arbeidsdagen hennes. Hun hjelper meg ikke bare med selve blodsukkeret, men gir generelle og gode livsråd.

Hun ser helhetsbildet, altså meg som person og ikke bare min diabetes. Det synes jeg er mye av essensen i det å være en god sykepleier – å se hele pasienten. For eksempel tok hun nylig tak i noe som var unormalt på min årlige blodprøve, som legen mente det var unødvendig å behandle, men hvor hun er av motsatt oppfatning. Det er så godt å vite at hun støtter og hjelper meg til å få den behandlingen jeg trenger, selv om det egentlig er utenfor hennes arbeidsområde.

Denne damen gjør så mye ekstra for pasientene sine, langt utover det som er hennes arbeidsplikt. Hun dedikerer så mye tid og energi til hver enkelt pasient og tar seg ikke alltid tid til å spise lunsj engang. Ei herlig dame rett og slett, som fortjener alt skryt i verden.

LES OGSÅ: Jeg vet at jeg kan være en krevende pasient

Takknemlig

Det er så lett å ta for gitt de godene man har i livet. Og det er hovedgrunnen til at jeg ville skrive denne teksten; for å minne meg selv på hvor heldig jeg er som har en så god diabetessykepleier i livet mitt. For det er absolutt ingen selvfølge.

Annonse

Er du takknemlig for din diabetessykepleier?

LES OGSÅ: Min tillit til helsevesenet er svekket av tenåringstraumer

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: