Spiced Christmas pudding med søtpotet

Spiced Christmas pudding med søtpotet

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 07.12.23
Karbohydrater per kakestykke: 16,5 gram
Fiber per porsjon: 5,5 gram

Spiced Christmas pudding er en kake med varme krydre og fyldig kremostglasur som gir meg skikkelig julestemning. Denne anbefaler jeg å lage nå i førjulstiden.

Her prøvde jeg å komme opp med en norsk tittel i stedet for den engelske, men pudding får jo ikke den samme betydning på norsk. Dette er en oppskrift på en mer kompakt og klebrig kake, gjerne kalt «pudding» i Storbritannia.

Annonse

Jeg har brukt søtpotetpuré i denne kaken, men vet at også puré av dadler eller bakt gresskar fungerer utmerket og gir kjempesaftig bakst!

PRØV OGSÅ: Bak deilige havrekjeks til jul

Ingredienser

Til en brødform/10 kakestykker

500 skrelt søtpotet i terninger (gir ca. 300 gram søtpotetpuré)
50 gram smør, smeltet
50 gram Sukrinsirup
50 gram Sukrin gold
1 ts Natreendråper (eller tilsvarende i annen søtning)
Et par dråper vaniljeessens
Ca.1-1,5 dl valgfri melk
100 gram havremel
1 egg
2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts ingefær
1/4 ts nellik
1/4 ts muskatnøtt
1,5 ts bakepulver

40 gram romtemperert smør
60 gram kremost
100 gram Sukrinmelis, eller annen sukkerfri melis
Et par dråper vaniljeessens

Annonse

PRØV OGSÅ: Julemuffins med gresskar & krydder

Fremgangsmåte

  1. Bak søtpotetterningene på 200 grader i ovnen (uten olje) og mos deretter til glatt puré med stavmikser eller i foodprosessor. Det vil variere hvor mye væske som blir igjen i de bakte søtpotetbitene, derfor må kakerøren justeres med melk etter behov.
  2. Miks smeltet smør, egg, vaniljeessens og søtning inn i mosen. Visp deretter inn melk (start med 1 dl).
  3. Bland mel, krydder og bakepulver og vend dette inn i kakerøren. Miks akkurat nok til at røren blir jevn. Juster evt. med melk til passe tykkelse på røren.
  4. Kle en brødform med bakepapir og fordel røren i formen.
  5. Stek kaken på 175 grader i 40-45 minutter.
  6. Mens kaken avkjøles kan du lage glasur ved å blande sammen romtemperert smør, kremost, sukkerfri melis og vaniljeessens. Sett glasuren i kjøleskapet frem til kaken er avkjølt og klar til å serveres.
  7. Topp kaken med glasur og server.

PRØV OGSÅ: Smuldrepai med bær og røde frukter

Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: