Kremet tomatsuppe med mozzarella
Karbohydrater per porsjon: 12 gram
Fiber per porsjon: 3 gram
En kremet tomatsuppe varmer godt på hustrige høstdager, og med denne oppskriften får du en frisk og fyldig hverdagsmiddag.
Det er lite som slår en varmende suppe når det er rufsete vær ute, og min mening er at supper er aller best når de er fyldige og kremet. Denne tomatsuppen er laget med både friske og hermetiserte tomater – slik at den både blir frisk og fyldig. En ordentlig god hverdagsmiddag, spør du meg!
PRØV OGSÅ: Hønsesuppe med byggryn
Ingredienser
Til 4 porsjoner:
200 gram cherrytomater
1 rødløk
3 små eller 2 store hvitløksfedd
Litt olje, salt og pepper
1 grønnsaksbuljongterning
2 bokser hakkede tomater med urter
3 dl vann
1 ts Sukrin+ (eller annen søtning tilsvarende 2 ts sukker for å balansere ut syren i tomatene)
1/2 ts chilipulver
2 dl matfløte
2 stk fersk mozzarella
Ev. frisk basilikum
PRØV OGSÅ: Torsk i karrisaus med paprika
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader. Ha cherrytomater, rødløk i båter og skrellet hvitløk i en ildfast form. Ringle litt olivenolje over, sammen med litt salt og pepper, og bak grønnsakene i 20-25 minutter.
- I mellomtiden koker du opp hakkede tomater, vann + buljong, Sukrin+ og chili.
- Når grønnsakene er ferdige har du de oppi den varme tomat-blandingen og kjører det hele til en glatt suppe med en stavmikser eller i en blender som tåler varm væske.
- Deretter har du oppi matfløter og visper godt. Spe med litt vann dersom du synes suppen er for tykk. Varm opp til kokepunktet før servering og smak til med pepper og evt. litt mer søtning.
- Server suppen med revet mozzarella og friske urter. Håper det smaker!
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider
PRØV OGSÅ: Rotsuppe med karry-kikerter
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.