Torsk i karrisaus med paprika

Torsk i karrisaus med paprika

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 05.03.22
Karbohydrater per porsjon: 13 gram
Fiber: 8 gram

Torsk i karrisaus er perfekt hverdagsmiddag, som lager seg selv i ovnen.

Denne retten er full av gode smaker, og i tillegg full av bra næring. Her har du også frihet til å bytte ut ingrediensene med andre grønnsaker etter ønske – bruk det du har i kjøleskapet. Server alene, eller med for eksempel fullkornsris eller quinoa.

Annonse

PRØV OGSÅ: Smørtorsk og dampede grønnsaker med sitron

Ingredienser

4 porsjoner

2 røde paprika
2 gule paprika
2 gulrøtter
1 purreløk
ca 250 g plommetomater / cherrytomater
1 ss olivenolje
salt + pepper

1 boks kokosmelk eller 250 g matfløte
2-3 dl grønnsakskraft
1 ts karri
1 ts paprikakrydder
1 ts sriracha eller annen chilipaste

4 torskefileter a 150 g
koriander til servering (kan fint droppes)

Annonse

PRØV OGSÅ: Bakt laks med grønnsaker og pesto

Torsk i karrisaus, ovnsbakt
Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Fremgangsmåte

1. Skrell betene, og del alle grønnsakene i mellomstore biter.

2. Ha grønnsakene i en ildfast form, og ringle over olje og krydder.

3. Bak formen i ovnen på 220 grader i ca 12 minutter, til grønnsakene begynner å mykne.

4. Vend sammen alle ingrediensene til sausen.

5. Ta ut formen av ovnen, ha fisken i formen, hell over sausen, og bak videre i ca 8 minutter, til torsken er passe stekt.

6. Server med koriander og fullkornsris, eller annet tilbehør etter ønske.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 (0 Reviews)
Del: