Ovnsbakt omelett med cottage cheese & asparges

Ovnsbakt omelett med cottage cheese & asparges

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 02.09.23
Karbohydrater per omelett: 22 gram

Ovnsbakt omelett er supert når du skal lage mat til mange, og den holder seg fint i kjøleskapet noen dager.

Denne omeletten er bakt i form, og både ser veldig fin ut og smaker skikkelig digg. Omeletten er rik på protein og har et lavt karbohydratinnhold, så denne retten er veldig fin og blodsukkervennlig. Passer til både frokost, lunsj og middag!

Annonse

PRØV OGSÅ: Fetakrem med bakt tomat

Ingredienser

En rund paiform på ca 25 cm i diameter

½ purre
en stor pose fersk spinat (ca 120 g)
olje eller smør til steking
12 egg
80 g revet hvitost
en stor boks cottage cheese
2 bunter asparges
salt + pepper

PRØV OGSÅ: Grytebrød med frø og havre

Fremgangsmåte

  1. Del purre i tynne skiver, og stek i litt smør/olje til purren er gyllen. Vend inn spinaten og la den falle sammen.
  2. Kle en stor paiform med bakepapir, og fordel purre og spinat i bunnen av formen.
  3. Visp sammen egg, revet ost og cottage cheese. Hell massen over grønnsakene i formen, og vend grønnsakene litt inn.
  4. Skjær bunnen av aspargesen, og fordel den i formen. Dytt aspargesen litt ned i eggemassen. Krydre etter ønske.
  5. Bak formen i ovnen på 200 grader i ca 25-30 minutter. Omeletten skal være gyllen og eggemassen stiv.

PRØV OGSÅ: Fyldig vegetarlasagne med røde linser

Annonse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: