Grytebrød med frø og havre

Grytebrød med frø og havre

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 02.08.23
Karbohydrater per hele brød: ca 420 gram

Synes du det er mye styr å bake brød? Da er kanskje grytebrød noe for deg. Dette hjemmebakte brødet krever nemlig lite jobb, du trenger bare litt tålmodighet.

Grytebrød krever lite innsats, men det trenger bare litt tid til heving. Du kan variere innhold ut i fra hva slags mel og frø du liker best. Her har jeg brukt havre og spelt, men du kan gjerne bruke andre kombinasjoner etter ønske.

Annonse

PRØV OGSÅ: Havrebrød med frø

Ingredienser

100 g havregryn
50 g linfrø
50 g solsikkekjerner
200 g sammalt spel
300 g fin spelt
10 g tørrgjær
2 ts salt
5-6 dl vann

PRØV OGSÅ: Blodsukkervennlig og glutenfritt linsebrød

Fremgangsmåte

1. Vend sammen alle tørre ingrediensene.

2. Rør inn kaldt vann til du har en relativt løs røre.

Annonse

3. Dekk bakebollen med plast og la den stå på benken over natten (8-12 timer).

4. Ha litt mel i røra hell den ut av bakebollen, gjerne ut på at bakepapir på benken. Brett deigen noen runder, spe på med mel etter behov til du har en fast deig. Vipp bakebollen over deigen og la etterheve på benken i 2 timer.

5. Når det har gått 1,5 time setter du en støpejernsgryte med lokk i ovnen på 250 grader. Etter 2 timer har du brødet i gryta med bretten ned. Ha gjerne litt mel i bunnen så brødet ikke brenner seg fast.

6. Bak brødet i gryta med lokket på i 30 minutter. Ta så av lokket, skru ned temperaturen til 220 grader og stek videre i 15 minutter til.

7. Vipp brødet ut av gryta og avkjøl på rist.

PRØV OGSÅ: Havrescones med mandelsmør og frø

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: