Havrescones med mandelsmør og frø

Havrescones med mandelsmør og frø

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 08.01.23

Karbohydrater (per scones): 44 gram
Fiber: 8 gram

Annonse

Disse havresconesene med mandelsmør er raske å lage, og fulle av både god smak og næring.

Hvis du ønsker en glutenfri type, kan du gjerne bytte ut melet med en glutenfri variant. Bruk det du liker best av frø, nøtter og tørket frukt, her fungerer det meste.

PRØV OGSÅ: Kefir-lapper

Ingredienser

8 scones

4 dl havregryn
3 dl finmalt spelt
3 dl grovmalt spelt
½ dl linfrø
½ dl solsikkekjerner
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 klype salt
en neve rosiner
en neve tørkede tranebær
en neve valnøtter
en neve finhakkede hasselnøtter

4 dl yoghurt naturell
1-2 dl melk
2 ss mandelsmør (evt peanøttsmør eller annet nøttesmør)
1 ss honning

Annonse

PRØV OGSÅ: Havremuffins med banan og tyttebær

Fremgangsmåte

Ha alle tørre ingredienser i en bakebolle.

Vend sammen yoghurt med nøttesmør og honning, og rør inn i de tørre ingrediensene sammen med melken. Juster konsistensen med mer melk eller mel etter behov. Røra skal være fuktig, men fast.

Form scones med to skjeer og plasser dem på en bakeplate.

Bak scones i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. De skal være gyllende utenpå og gjennomstekt inni.

Server med ønsket tilbehør, eller frys ned så du har perfekt frokost og lunsj tilgjengelig.

PRØV OGSÅ: Hjemmelaget granola med banan og tahini

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: