Kefir-lapper

Kefir-lapper

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 16.06.21 | Sist redigert: 02.01.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 49 gram
Fiber per porsjon: 7 gram

Luftige kefir-lapper, som garantert blir din nye helgefavoritt! Kefir og havre gjør pannekakene både mettende og gode for magen. Dersom du foretrekker salt fremfor søtt, dropp søtning og vanilje i røren, og topp lappene med salat, ost og skinke i stedet. Det er minst like godt.

Dersom du ønsker en glutenfri variant, kan du selv male havremel av glutenfrie havregryn.

Annonse

Dette trenger du:

2 porsjoner:

2 dl kefir
1 ss lettmargarin, smeltet
1 stort egg
150 g havremel
1 ss sukrin/annen tilsvarende søtning
Et par dråper vaniljeessens
1 ts natron

PRØV OGSÅ: Gulrotpannekaker uten sukker

Slik gjør du:

1) Ha alle ingrediensene i en bolle og visp til en klumpfri røre.
2) La pannekakerøren stå og svelle i 10-15 minutter.
3) Stek kefir-lappene i en teflonpanne (da behøver du ikke stekefett) på medium varme. Snu dem når det danner seg små bobler i overflaten.
4) Oppskriften vil gi cirka 8 lapper, avhengig av størrelse.

PRØV OGSÅ: Eltefrie rundstykker med gulrot

Annonse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: