Eltefrie rundstykker med gulrot

Eltefrie rundstykker med gulrot

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 16.05.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: 35 gram per rundstykke
Hvorav fiber: 8 gram per stykk

Disse eltefrie rundstykkene er perfekte når du vil ha ferske rundstykker til frokost en helgemorgen.

Annonse

Røra er enkel å slenge sammen på kveldstid, og vips – ferske rundstykker neste morgen. Dette er en mellomgrov variant med mye fiber fra frø og kjerner, og du slipper jobben med å elte og kna.

Denne oppskriften har fint speltmel, og sammalt mel av spelt eller hvete, i tillegg til havregryn. Dersom du har andre preferanser må du gjerne bruke andre typer mel.

LES OGSÅ: Ost- og hvitløksbrød med få karbohydrater

Ingredienser

12 store rundstykker

4 dl fint speltmel
5 dl sammalt mel (spelt eller hvete)
2 dl havregryn
0,5 dl linfrø
0,5 dl solsikkekjerner
0,5 dl gresskarfrø

Annonse

3 ss chiafrø (kan droppes)
10 g tørrgjær
1 ts salt
2 stk store gulrøtter (eller tre små)
8-9 dl vann

LES OGSÅ: Saftig eplebrød med yoghurt og havre

Fremgangsmåte

1. Vend sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle, og rør inn revet gulrot.

2. Rør inn vannet til du har en fuktig, men relativt fast deig.

3. Dekk bakebollen med plast og hev over natten (8-12 timer).

4. Sett ovnen på 250 grader med bakeplaten i. Form 12 rundstykker med en fuktig skje rett fra bollen, og plasser dem på et bakeark.

5. Når ovnen er varm tar du ut brettet og drar bakearket med rundstykkene rett over på den varme platen. Sett rundstykkene rett inn i varm ovn og skru ned til 225 grader.

6. Stek rundstykkene i 15-20 minutter, til de er gjennomstekte (avhengig av størrelse). Avkjøl og nyt.

LES OGSÅ: Gulrotscones med nøtter og frø

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
1.7/5 3 tilbakemeldinger
Del: