Hjemmelaget granola med banan og tahini

Hjemmelaget granola med banan og tahini

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 27.03.22
Karbohydrater per 100 g: 27 gram
Hvorav fiber: 10 gram

Granola er perfekt til frokost, og denne hjemmelagde varianten med tahini er ekstra crispy og digg.

Det finnes mange ulike typer granola i butikkhyllene, men visste du at du enkelt kan lage din egen hjemmelagde granola? Det gir deg tross alt full oversikt og kontroll over innholdet. Her er min oppskrift – prøv den slik den er, eller bruk den som utgangspunkt til å lage din egen variant.

Annonse

Server med den yoghurten du liker best, gjerne toppet med frukt og bær.

PRØV OGSÅ: Slik gjør du havregrøt til et smart måltid

Ingredienser

Oppskrift til 1 brett

5 dl store havregryn
1 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkefrø
1 dl mandler, hakket
1 dl valnøtter, hakket
1 ts kanel
1 ts kardemomme
¼ ts vanilje
1 godt moden banan
2 ss honning
1 ss tahini
1 ss rapsolje

PRØV OGSÅ: Omelett med spinat og chèvre

Annonse
Hjemmelaget granola på stekebrett og i et glass.
Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Fremgangsmåte

1. Vend sammen alle tørre ingredienser i en bakebolle.

2. Mos bananen med en gaffel og vend inn tahini, honning og olje.

3. Vend den våte bananblandingen inn i det tørre, og ha hele massen over på en bakeplate.

4. Stek i ovnen ved 160 grader (gjerne varmluft) i ca 50 minutter. Vend på granolaen ca hvert 15 minutt, så den ikke brenner seg. Avkjøl.

5. Oppbevar på tett glass.

PRØV OGSÅ: Kefir-lapper

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 (0 Reviews)
Del: