Bananbrød med valnøtter – saftig og fiberrikt
Karbohydrater i hele kaken: 158 gram
Fiber i hele kaken: 31 gram
Lag denne kaken neste gang du har noen overmodne bananer på kjøkkenbenken, som du ikke vet hva du skal gjøre med.
Lite slår varmt, rykende ferskt bananbrød skjært i tykke skiver med et lag smør på! Banankaken er laget uten ekstra tilsatt sukker, og er dessuten fiberrik ettersom den er laget med kun fullkornsmel og gryn – uten at dette går på bekostning av smaken!
PRØV OGSÅ: Smuldrepai med bær og røde frukter
Ingredienser
2 bananer (en moses (ca. 100 gram) og en til topping)
150 gram vaniljeyoghurt uten sukker
1 egg
30 gram smør, smeltet
1/2 ts Natreendråper (eller tilsvarende sukkerfri søtning)
1 ts kanel
1 ts bakepulver
100 gram havregryn, lettkokt
100 gram finmalt fullkornsmel (jeg brukte hvetemel)
50 gram valnøttkjerner, grovhakket
2-3 dråper vaniljeessens
PRØV OGSÅ: Fudgy kikertbrownies
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 180 grader.
- Mos 1 banan og bland godt sammen med de resterende ingrediensene, bortsett fra den andre bananen som skal brukes til topping.
- Fordel røren i en smurt eller bakepapirkledd brødform, og topp røren med en banan delt i to, slik som du ser på bildene.
- Stekes i ca. 40-45 minutter, men sjekk gjerne om brødet er ferdig stekt med en trepinne (f.eks. spisepinne eller grillspyd). Dersom deigen henger igjen på pinnen når du trekker den ut, er det mulig kaken trenger litt mer tid i ovnen.
PRØV OGSÅ: Bakt ostekake med skogsbær – og helt uten tilsatt sukker
Kilde for beregning: matvaretabellen.no
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.