Bakt ostekake med skogsbær – og helt uten tilsatt sukker

Bakt ostekake med skogsbær – og helt uten tilsatt sukker

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 25.12.22
Karbohydrater i hele kaken: 99 gram
Fiber i hele kaken: 30 gram

Hvis du vil ha en variasjon til den vanlige ostekaken, den som stivner i kjøleskap med gele på toppen, så anbefaler jeg å gi bakt ostekake et forsøk.

Smaken av bakt ostemasse og bær tar meg rett tilbake til New York – deilig! Denne oppskriften er i tillegg uten tilsatt sukker, og med ekstra kostfiber fra havregryn og mandler.

Annonse

PRØV OGSÅ: Saftig eplekake med sprøtt smuldrelokk

Dette trenger du:

En 20 cm springform
100 gram meierismør
2 ss Sukrin gold
100 gram havregryn, lettkokt
150 gram mandelmel eller finknuste mandler
1 klype salt

300 gram kremost naturell
200 gram rømme
Et par dråper vaniljeessens
2 store egg
2 ts Natreen-dråper (eller tilsvarende søtning)

100 gram skogsbærblanding

Slik gjør du:

1) Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme.
2) Begynn med bunnen. Ha romtemperert smør, Sukring gold, havregryn, mandelmel og salt i en bolle og bland sammen. Fordel massen i en bakepapirkledd form og press den 4-5 cm oppover kanten. Stek i 10 min.
3) Mens bunnen steker, forbereder du fyllet. Visp kremost, rømme, vaniljeessens og Natreen-dråper klumpfritt. Tilsett ett egg av gangen og visp inn, men ikke visp mer etter at blandingen har blitt jevn.
4) Når bunnen er ferdig forstekt heller du ostemassen oppi og fordeler bærene over. Stek kaken i ca. 30 min.
5) La ostekaken avkjøles helt i romtemperatur før du setter den i kjøleskapet og lar den avkjøles videre i minimum en time før du serverer den! Håper det smaker

PRØV OGSÅ: Sitron- og valmuefrøkake uten tilsatt sukker

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: