Saftig eplekake med sprøtt smuldrelokk
Karbohydrater per kakestykke: 11 gram
Fiber per kakestykke: 2,5 gram
Det er sesong for norske sommerepler! Er du blant de heldige som har epler i hagen, eller kanskje du får dra på slang hos noen som har det? Da burde du koke eplemos og lage denne supersaftige eplekaken med crunchy crumble.
Eplemosen gjør virkelig hele forskjellen, da den holder på saftigheten i kaken – og dersom du ikke får kokt selv, kan du få kjøpt varianter uten tilsatt sukker i helsekostbutikker og velassorterte matbutikker, eller bruke eplesyltetøy uten tilsatt sukker.
PRØV OGSÅ: Superenkle kjeks med sjokolade
Dette trenger du til en liten brødform (10 kakestykker):
2 ss smør, romtemperert
2 ss sukrin gold (eller tilsvarende)
50 gram hakkede valnøtter
50 gram havregryn, lettkokt
1 stor ss rømme
100 gram eplemos uten tilsatt sukker
1 stort egg
100 gram havremel
3 ss sukrin gold (eller tilsvarende)
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 klype salt
1 eple, skrelt og kuttet i terninger
Slik gjør du:
1) Sett ovnen på 180 grader, over- og undervarme.
2) Bland sammen romtemperert smør, hakkede valnøtter, havregryn og sukrin gold. Sett
til side.
3) Visp sammen egg, eplemos og rømme. Tilsett tørrvarene og rør sammen.
4) Bland til slutt inn et eple kuttet i små terninger.
5) Ha røren i en smurt eller bakepapirkledd brødform. Fordel crumble over.
6) Stek nederst i ovnen i ca. 30 min.
7) Nyt kaken som den er, eller med en kule vaniljeis!
PRØV OGSÅ: Superenkle kjeks med sjokolade
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.