Sitron- og valmuefrøkake uten tilsatt sukker

Sitron- og valmuefrøkake uten tilsatt sukker

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 23.10.22
Karbohydrater per kakestykke (gitt av kaken gir 10 kakestykker): 13 gram
Fiber per kakestykke: 2 gram

En veldig smakfull og saftig kake med sitronglasur – helt uten tilsatt sukker og med en betydelig høyere mengde kostfiber grunnet havremelet.

Masse revet sitronskall gir en nydelig smak, og bonusen er at det lukter så godt på kjøkkenet mens man holder på! Prøv denne kaken til kaffen, helgekosen eller når du får gjester.

Annonse

PRØV OGSÅ: Superenkle kjeks med sjokolade

Til en rund form på 18-20 cm trenger du:

2 egg
100 gram Sukrin gold (eller annen søtning tilsvarende 100 gram sukker)
100 gram vaniljekesam uten tilsatt sukker
50 gram mykt smør/margarin
1/2 dl melk
Revet skall av 2 sitroner (obs: kun det gule skallet – det hvite er bittert)
4 ts valmuefrø
100 gram hvetemel
100 gram havremel
2 ts bakepulver
Et par dråper vaniljeessens
Saften av 1/2 sitron
2 ts smeltet smør/margarin
Ca. 2 ss sukrinmelis

Slik gjør du:

1) Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme, og plasser risten på nederste rille.
2) Visp sammen egg, sukrin, vaniljekesam, mykt smør, melk, vaniljeessens og revet sitronskall.
3) Tilsett begge typer mel, bakepulver og valmuefrø. Rør til kakerøren er glatt og klumpfri.
4) Hell røren i en smurt eller bakepapirkledd kakeform og stek i ca. 30 min. Tips: sjekk om kaken er ferdig stekt ved å stikke et grillspyd i tre ned i midten av kaken. Dersom den er uten kakerøre når du trekker den ut igjen, er kaken gjennomstekt.
5) Stikk hull i toppen av kaken med en gaffel eller med grillspydet. Rør sammen smeltet smør, sukrinmelis og sitronsaft og hell over kaken mens den ennå er varm, slik at glasuren får trekke litt ned i kaken. Så er den klar til servering!

PRØV OGSÅ: Saftig eplekake med smuldrelokk

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: