Gode grunner for å lage seg et hjemmegym

Gode grunner for å lage seg et hjemmegym

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 12.06.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

De siste åtte årene har jeg hatt et enkelt hjemmegym. Det har vært gull verdt av flere grunner.

Jeg har i perioder vært redd for lavt blodsukker når jeg trener. Det gjelder særlig på treningssenter og hvis jeg er ute og løper i skogen. Da jeg flyttet til ny bolig for åtte år siden, stod hjemmegym høyt oppe på lista. Og jeg har gode grunner for hvorfor man bør bestrebe og legge til rette for hjemmetrening.

Annonse

Ingen stress ved føling

Dette er det viktigste for meg. Får jeg lavt blodsukker under trening hjemme, kan jeg spise eller drikke noe kjapt uten at noen ser meg eller jeg trenger å avbryte treningen for lenge slik at noen «tar» treningsapparatene fra meg. Jeg kan trene på lavere blodsukker enn det jeg tillot meg når jeg trente på treningssenter. Jeg skjønner at mange ikke opplever dette som stress, men for meg var føling under trening et stressmoment.

Kan trene selv ved liten tid

Hverdagen kan være veldig hektisk og tid til trening kan være vanskelig å få tid til. Med tilgang til trening i huset er det mulig å få lagt inn en økt uansett. Selv liker jeg å trene på morgenen før jobb, og det hadde vært praktisk umulig uten hjemmegym. Dette gjelder også i forhold til barn og barnepass. Selv om barna har vært små har jeg klemt inn trening så å si hver dag siden jeg slipper å dra ut av huset og skaffe barnepass. Ofte har jeg trent før de har stått opp eller etter de har lagt seg.

LES OGSÅ: Slik kan du trene helt gratis

Ingen unnskyldning for ikke å trene

Trening er ekstra viktig for oss med diabetes. Det er opplest og vedtatt. I en travel hverdag kan det være vanskelig å få til. Det beste er hvis det er lett tilgjengelig slik at det ikke blir et ork og du må bruke masse tid på reise til og fra. Har du mulighet til å trene hjemme, er det få unnskyldninger som er gode nok til at du ikke skal rekke det. Ofte er 20 minutter nok. Og alt er bedre enn ingenting.

LES OGSÅ: Blodsukkeret som motivasjon for å trene

Annonse

Du sparer penger i det lange løp

Mange tenker at det er dyrt å ha et hjemmegym. Men det må det ikke være. Selv har jeg en tredemølle. Det er det dyreste utstyret jeg har og den kostet 12 000 kroner. Prisene på tredemøller har gått mye ned de siste årene og det finnes også rimelige alternativer for trening av kardio. Jeg har kettlebells kjøpt på Biltema og annet enkelt utstyr som ikke kostet skjorta. Jeg vil tro totalsummen ligger på 15 000 kroner.

Jeg har hatt treningsrommet i åtte år. Det blir en månedlig utgift på 156 kroner. Det er ganske mye rimeligere enn et treningssenter. I tillegg er vi flere i huset som bruker treningsrommet, så den faktiske utgiften er lavere. Mange tenker de ikke har plass. Men det meste av utstyret kan flyttes rundt og til og med møller kan slås sammen til minimal størrelse.

Trener du hjemme?

LES OGSÅ: Kan man trene hardt med diabetes?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: