Rotmos med egg og grønne grønnsaker

Rotmos med egg og grønne grønnsaker

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 29.05.22
Karbohydrater per porsjon: 53 gram
Fiber: 15 gram

Rotmos er en tilbehørsklassiker på middagsbordet, og kan varieres med flere ulike grønnsaker.

Stappe av rotgrønnsaker er supert tilbehør til det aller meste. Ved å tilsette andre grønnsaker enn bare potet blir stappen enda mere næringsrik. Du kan gjerne bytte på med både sellerirot, persillerot, pastinakk og/eller kålrabi for andre varianter. Her har jeg servert stappen som en enkel rett alene, men du må gjerne servere denne som tilbehør til alt av kjøtt/fisk.

Vær obs på at mengden karbohydrater vil variere basert på hvilke grønnsaker du velger. I denne oppskriften har jeg brukt en potet og en søtpotet, men disse kan fint byttes ut med andre rotgrønnsaker for å minske karbohydratinnholdet.

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt ratatouille

Ingredienser

1 porsjon

1 stor potet
½ søtpotet
1 stor gulrot
1 ss olivenolje
1 ts grønnsaksbuljong eller annet krydder etter ønske
2 ss revet parmesan
salt + pepper
1 kokt egg
100 g grønne bønner
50 g erter
1 ss sesamfrø
Olivenolje
salt + pepper etter ønske

PRØV OGSÅ: Rødbethummus med hvite bønner

Accu-Fine vitusapotek

Fremgangsmåte

1. Skrell rotgrønnsakene, del i biter og kok møre i lettsaltet vann. Mos med gaffel, og vend inn olje og krydder. Smak til med parmesan.

2. Kok egg og grønne grønnsaker.

3. Rist sesamfrø i tørr stekepanne.

4. Topp stappen med egg, grønnsaker, olivenolje og krydder etter ønske.

PRØV OGSÅ: Sommerlig potetsalat med asparges og reddik

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Registrer for nyhetsbrev
0/5 (0 Reviews)
Del: