Rotmos med egg og grønne grønnsaker
Karbohydrater per porsjon: 53 gram Fiber: 15 gram
Rotmos er en tilbehørsklassiker på middagsbordet, og kan varieres med flere ulike grønnsaker.
Stappe av rotgrønnsaker er supert tilbehør til det aller meste. Ved å tilsette andre grønnsaker enn bare potet blir stappen enda mere næringsrik. Du kan gjerne bytte på med både sellerirot, persillerot, pastinakk og/eller kålrabi for andre varianter. Her har jeg servert stappen som en enkel rett alene, men du må gjerne servere denne som tilbehør til alt av kjøtt/fisk.
Vær obs på at mengden karbohydrater vil variere basert på hvilke grønnsaker du velger. I denne oppskriften har jeg brukt en potet og en søtpotet, men disse kan fint byttes ut med andre rotgrønnsaker for å minske karbohydratinnholdet.
PRØV OGSÅ: Ovnsbakt ratatouille
Ingredienser
1 porsjon
1 stor potet
½ søtpotet
1 stor gulrot
1 ss olivenolje
1 ts grønnsaksbuljong eller annet krydder etter ønske
2 ss revet parmesan
salt + pepper
1 kokt egg
100 g grønne bønner
50 g erter
1 ss sesamfrø
Olivenolje
salt + pepper etter ønske
PRØV OGSÅ: Rødbethummus med hvite bønner
Fremgangsmåte
1. Skrell rotgrønnsakene, del i biter og kok møre i lettsaltet vann. Mos med gaffel, og vend inn olje og krydder. Smak til med parmesan.
2. Kok egg og grønne grønnsaker.
3. Rist sesamfrø i tørr stekepanne.
4. Topp stappen med egg, grønnsaker, olivenolje og krydder etter ønske.
PRØV OGSÅ: Sommerlig potetsalat med asparges og reddik
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.