Sommerlig potetsalat med asparges og reddik

Sommerlig potetsalat med asparges og reddik

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 14.07.21 11:22
Karbohydrater per porsjon: 34 gram
Fiber: 11 gram

Denne sommerlige potetsalaten er super som et lett måltid alene, eller servert som tilbehør til fisk eller kjøtt. Vil du ha den helt vegetarisk, men litt mer mettende, er det nydelig å smuldre litt fetaost på toppen.

Dette trenger du:

2 porsjoner

Accu-Chek Guide

1 hode hjertesalat
300 g småpoteter
120 g erter
250 g asparges (ca 10 stykk)
en neve spirer
8 stykk reddiker
1 ss gresskarkjerner
1 ss solsikkekjerner
1 ss sesamfrø

Dressing:
1 ss grov sennep
1 ss olivenolje
1 ss eplesidereddik
saften fra ½ sitron
1 ts honning
pepper etter ønske

PRØV OGSÅ: Ramsløkaioli

Slik gjør du:

  1. Del potetene i 2-3 biter avhengig av størrelse, og kok møre i lettsaltet vann.
  2. Når potetene er ferdige, ha erter og asparges delt i biter oppi gryta og gi er raskt oppkok, før du heller av vannet.
  3. Fordel finhakket hjertesalat i en salatbolle/skål sammen med spirene.
  4. Vend sammen alle ingrediensene til dressingen.
  5. Rist frø i en tørr stekepanne.
  6. Del reddik i tynne skiver.
  7. Topp salaten med de kokte grønnsakene, hell over dressingen og topp med reddik og rista frø.
  8. Server med ønsket tilbehør.

PRØV OGSÅ: Rødbetehummus med hvite bønner

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Accu-Chek Mobile
0/5 (0 Reviews)
Del: