Små og store ubehageligheter med diabetes type 2

Små og store ubehageligheter med diabetes type 2

Knut Lorentzen
Jeg heter Knut Lorentzen og er 72 år gammel. Jeg bor på Harestua med kona mi. Vi har to voksne barn, og to barnebarn. Jeg har diabetes type 2, og er opptatt av hvordan man kan leve best mulig med dette. Jeg interesserer meg også for hvordan man kan forebygge følgesykdommer av diabetes.
Publisert første gang: 17.04.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Jeg synes jo egentlig at jeg har sluppet ganske greit unna ubehageligheter med min diabetes. Men når jeg tenker over det så har det jo absolutt vært noen små ting opp igjennom årene.

Jeg har jo vært unormalt mange ganger hos optiker på grunn av at synet har endret seg. Jeg må gå jevnlig til fotterapeut for å passe på føttene mine, men alt dette har jeg skrevet om på bloggen tidligere.

Annonse

Kvalme og hyppige toalettbesøk

Men det at jeg plutselig føler meg litt kvalm, eller at jeg må tisse ofte, har jeg vel ikke nevnt. Begge disse tingene er ubehagelig og kommer gjerne når det ikke passer. Men man lærer seg til å leve med det og det er ofte små grep man kan gjøre for å forenkle situasjonen, jeg har f.eks. blitt svært flink til å legge inn et ekstra toalettbesøk i forkant av en handletur og andre aktiviteter.

LES OGSÅ: Trening med diabetes type 2

Mer søvn

En annen ting som har kommet etter hvert er behovet for mer søvn. Noe kan sikkert skyldes at jeg har blitt eldre, men jeg tror også at diabetesen har sin del av skylda.  En liten middagslur i løpet av dagen har nærmest blitt en vane, og bidrar til at jeg ikke trenger å legge meg altfor tidlig.

LES OGSÅ: Små utfordringer med diabetes: Påvirker blodsukkeret søvnen?

Tørr hud

Det at huden min ofte oppleves som tørr er også noe som mange diabetikere sliter med. Men dette går det også greit å gjøre noe med. Først og fremst er det viktig med inntak av væske. Ikke så mye kaffe, men å drikke litt vann før eller etter kaffen kan være lurt. Det samme gjelder for all slags cola. Drikk gjerne colaen men drikk vann etterpå.

Annonse

Jeg smører meg godt med Carbaderm, kjøpt på apoteket. Både morgen og kveld. Og dermed er problemet mer eller mindre løst.

Stort sett føler jeg at jeg har min diabetes under kontroll, når jeg måler blodsukkeret er tallene innfor riktig nivå. De små utfordringene som har dukket opp har jeg klart å håndtere underveis.

Har du noen ubehageligheter knyttet til din diabetes?

LES OGSÅ: Pass på føttene dine nå som det er tørr luft

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: