Jeg har nå blitt kvitt et problem…

Jeg har nå blitt kvitt et problem…

Knut Lorentzen
Jeg heter Knut Lorentzen og er 72 år gammel. Jeg bor på Harestua med kona mi. Vi har to voksne barn, og to barnebarn. Jeg har diabetes type 2, og er opptatt av hvordan man kan leve best mulig med dette. Jeg interesserer meg også for hvordan man kan forebygge følgesykdommer av diabetes.
Publisert første gang: 01.09.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Jeg har lest litt om sammenheng mellom diabetes og grå stær. Nå ser jeg selv også sammenhengen.

Jeg har nettopp tatt grå stær-operasjoner på begge øyne. Jeg har gått til kontroll hos øyelege hvert år siden jeg fikk diagnosen for ca. 25 år siden, og for 4-5 år siden sa han at han kunne se en liten forandring som jeg ikke kunne se selv, men nok til at han ga meg diagnosen grå stær.

Annonse

Det var imidlertid en ting jeg opplevde at kom snikende, og det var at jeg nå de senere årene først utviklet dobbeltsyn og deretter trippelsyn. 

Ulike svar fra øyelegene

I disse årene var det 4 forskjellige øyeleger som kontrollerte meg, og hver gang spurte jeg hva dette var. Jeg forstår nå at det kunne være ulike svar, men hver gang fikk jeg til svar omtrent at «det kunne være forskjellige ting». 

LES OGSÅ: Brillene fra helvete!

Det var ikke så ille som det høres ut, men det var verst når jeg kjørte bil i mørket på regnvåt vei. Det gamle trikset med å konsentrere seg om den hvite kantlinjen fungerte bra, men spesielt ille var det å møte Volvo lastebiler, som har kjempestore LED kjørelys. 

Helt smertefritt å operere

Jeg så fram til tiden for operasjonene. Det var som alle hadde sagt 100% smertefritt. Ikke en gang en antydning til ubehag. 

Annonse

Men så kom den virkelig store overraskelsen: Trippelsynet var forsvunnet som dugg for sola. Det var helt utrolig! Etter å ha sett tredobbelt i 2-3 år (trippelsynet var litt svakere enn «hovedsynet») var det helt fantastisk å se ett krystallklart bilde. 

LES OGSÅ: Min firbente diabetesmedisin

Alt ble lysere

Legen som utførte operasjonene sa etter siste kontroll at resultatet var helt perfekt. Og da jeg var til kontroll hos den vanlige øyelegen sa han at dette var veldig bra. 

Og ettersom jeg hadde diabetes sa han at han ville ha meg til kontroll fast hver 6 mnd. Veldig betryggende.

Og som ekstra bonus åpnet det seg en ny og lysere verden, etter at den grå stæren ble fjernet. Jeg var ikke klar over at fargene ble annerledes å se på og at alt ble så mye lysere. 

Ser verden med nye øyne

Ca 4 uker etter siste operasjon var det optikerens tur til å gjøre finjusteringen. Ettersom jeg har stort sett alle korreksjoner som kan legges i et brilleglass kunne jeg ikke slutte med briller.

Men nå er det bare helt utrolig deilig å se verden med «nye øyne».

LES OGSÅ: Min venn blodsukkeret

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: