Den røde baron

Den røde baron

Knut Lorentzen
Jeg heter Knut Lorentzen og er 72 år gammel. Jeg bor på Harestua med kona mi. Vi har to voksne barn, og to barnebarn. Jeg har diabetes type 2, og er opptatt av hvordan man kan leve best mulig med dette. Jeg interesserer meg også for hvordan man kan forebygge følgesykdommer av diabetes.
Publisert første gang: 29.09.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Ettersom mange får grå stær som følge av at de har diabetes, synes jeg det er veldig hyggelig å fortelle om hvor vellykket det var for meg etter at operasjonene på begge øyne gikk så bra. En av tingene jeg nå kan gjøre mye lettere, er å fly modellfly.

Jeg satt ikke inne og sturet selv om jeg hadde litt problemer med synet, i form av at det etter hvert utviklet seg til trippelsyn. Det er utrolig hvordan synssentret i hjernen «jobber med saken», og at jeg har kunnet gjøre ting som å bruke pc, lese, bilkjøring og fortsette med hobbyen min som er modellfly.

Annonse

Flere med diabetes

I modellflyklubben er det et miljø hvor alle er velkomne, og det er minst like mye av tiden som går med til hyggelig prat som til flyging. Det blir faktisk en del gåing også. På grunn av at det er litt terreng og busker og trær, så må vi ofte lande litt langt inne på stripa, og ettersom den er forholdsvis lang så blir det bra mosjon når vi er der i mange timer. Vi er dessuten flere som har diabetes, både 1 og 2. 

Det har spesielt vært når jeg skulle lande at trippelsynet har vært fremtredende. Og her kommer Den røde baron inn i bildet. 

LES OGSÅ: Som pårørende til en med diabetes type 2

Tre sett vinger

Manfred von Richthofen var tyskernes mest kjente flygeress under første verdenskrig, og noe av grunnen til dette navnet var at han fløy en rødmalt Fokker med 3 sett med vinger over hverandre. Hele tiden mens jeg hadde trippelsynet streifet tanken meg hver gang flyet kom, at det var Den røde baron som kom flygende rett mot meg. For det var jo nettopp det jeg så, et fly med 3 sett vinger over hverandre. Vi har hatt mange artige episoder med dette. 

Men nå er dette over. Jeg har jo ikke lengre noe trippelsyn, og heller ingen rød baron i sikte. 

Annonse

LES OGSÅ: Diabetes og migrene

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: